Léto nemusí být vhodné období pro nákup nového iPhonu. Apple obvykle představuje nové iPhony začátkem září. Na nákupu v červnu až srpnu není nic špatného, ale pokud můžete, zkuste počkat na nové modely.



Pokud máte rádi funkce iPhone 14 Pro, ale preferujete cenu iPhone 14, můžete s iPhone 15 získat to nejlepší z obou modelů. Očekává se, že Dynamic Island bude letos k dispozici i na modelech nižší třídy. iPhone 15 a iPhone 15 Plus mohou dokonce obsahovat 48MP fotoaparát. Pokud vám záleží na tom, abyste měli k dispozici ten nejlepší fotoaparát, může být pro vás obzvláště atraktivní iPhone 15 Pro Max. Očekává se, že nejdražší iPhone bude obsahovat periskopický fotoaparát pro větší optický zoom. iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max by ale mohly být mnohem lehčí díky změně materiálů. Lehčí materiál by mohl učinit iPhony atraktivnější pro lidi, kterým nejvíce záleží na tom, aby iPhone nebyl tak těžký.

Očekává se, že letošní klíčovou funkcí pro modely vyšší třídy bude změna přepínače pro ztlumení, což by mohlo být docela zajímavé. Očekáváme, že stávající přepínač ztlumení bude nahrazen tlačítkem, které bude pravděpodobně přizpůsobitelné. Je tu jeden rozdíl, který může ovlivnit vaše rozhodnutí koupit nyní nebo vydržet. iPhone používá port Lightning od roku 2012. Očekává se, že řada iPhone 15 bude obsahovat port USB-C. To je skvělá zpráva, pokud již nabíjíte každé druhé zařízení pomocí USB-C, ale pokud dáváte přednost Lightningu, může to být pro vás rozhodující. A poslední věc, kterou je třeba poznamenat: existuje šance, že iPhone 15 Pro bude stát více než iPhone 14 Pro. Každý rok se o tom mluví, ale stát se to může.