Netflix v loňském roce představil levnější předplatné s reklamami ve snaze přilákat více předplatitelů, protože lidé opouštěli platformu kvůli vysokým nákladům. I tak společnost stále nabízí základní předplatné bez reklam – ale to nemusí trvat dlouho.



V Kanadě nyní Netflix v tichosti ukončil toto předplatné a přinutil uživatele, aby se přihlásili k předplatnému s reklamami nebo zaplatili více za vyšší předplatné. Jak uvádí BlogTo (přes TechCrunch), webová stránka Netflixu v Kanadě již nezobrazuje základní předplatné bez reklam jako možnost pro nové předplatitele. Společnost neposkytla podrobnosti o tom, zda se jedná o trvalé rozhodnutí nebo co se stane se současnými předplatiteli, kteří si jej platí.

Ve většině zemí má Netflix v současnosti čtyři různé předplatné: Basic (základní) s reklamami, Basic (základní), Standard a Premium. Základní plány nabízejí pouze obsah 720p pro jedno zařízení, zatímco Standard obsahuje 1080p video a můžete jej používat až na dvou zařízeních současně. Premium, nejdražší předplatné, nabízí obsah 4K a podporu až čtyř různých zařízení. Není jisté, zda Netflix plánuje ukončit základní plán bez reklam v jiných zemích, ale zdá se to pravděpodobné. Před několika měsíci společnost aktualizovala své webové stránky, aby v některých regionech skryla základní předplatné bez reklam pro nové zákazníky. Zůstává k dispozici, ale musíte se podívat na opravdu malý odkaz na webu Netflix, abyste ho získali.