Apple podle Marka Gurmana z Bloomberg testuje dva Macy, které jsou vybaveny čipy M2 Max a ‌M2‌ Ultra. Čip ‌M2‌ Max poprvé vyšel v lednu s vydáním MacBooku Pro 2023, ale čip ‌M2‌ Ultra je nový a nahradí čip M1 Ultra, který Apple používá v Macu Studio.



Gurman neví, které konkrétní Macy budou obsahovat tyto čipy, ale stroje jsou interně označeny jako „Mac 14,13“ a „Mac 14,14“. Předchozí zprávy naznačovaly, že nový Mac Pro by mohl obsahovat čip ‌M2‌ Ultra. ‌Mac Pro‌, který Apple vyvíjí, je interně označen jako „14,8“, takže Macy, které se nyní testují, jsou pravděpodobně jiná zařízení, možná nové verze Macu Studio. Apple také pracuje na novém iMacu, ale očekává se, že budou obsahovat čipy M3. V dubnu Gurman řekl, že Apple plánuje vydat nové modely ‌Macu Studio‌, ale také řekl, že je nepravděpodobné, že by Apple vydal verzi ‌Macu Studio‌ s čipem ‌M2‌ Ultra, protože by byl stejně výkonný jako budoucí ‌Mac Pro‌, což zákazníkům dává málo důvodů, aby se rozhodli pro ‌Mac Pro‌.

První stroj, který Apple testoval, obsahuje čip ‌M2‌ Max s osmi vysoce výkonnými jádry, čtyřmi efektivními jádry, 30jádrovým GPU a 96 GB RAM. Druhý stroj má čip ‌M2‌ Ultra s 24jádrovým CPU (16 vysoce výkonných jader a 8 účinných jader) a 60jádrovým GPU, ačkoli dřívější informace naznačují, že čipy ‌M2‌ Ultra by mohly obsahovat až 76jádrový GPU. Gurman říká, že očekává, že na WWDC bude představeno několik Maců. Jedním z nich bude 15palcový MacBook Air, ale nevíme, které další Macy by mohly být zde představeny.