Společnost Signify oznámila novou funkci přicházející do aplikace Philips Hue, jejímž cílem je poskytnout uživatelům lepší kontrolu nad jasem světel v jejich domácnosti, a také aktualizaci automatizace Hue bridge.



Světla Philips Hue budou brzy obsahovat vyvažovač jasu, který uživatelům umožní přizpůsobit si relativní jas jednotlivých světel v oblasti zábavy, namísto ovládání světel jako skupiny. Signify říká, že nová funkce byla vyvinuta na základě požadavků uživatelů, kteří chtěli mít větší kontrolu nad svými světly při sledování filmu, poslechu hudby nebo hraní her. Pomocí vyvažovače jasu mohou uživatelé ztlumit světla, která mají vyšší lumeny, nižší než světla s nižšími lumeny, podle Signify, což uživatelům umožňuje vybrat si, co je v centru pozornosti při synchronizaci světel s filmy, hrami nebo hudbou.

Nadcházející aktualizace můstku Philips Hue navíc uživatelům umožní mít větší kontrolu nad automatizací osvětlení spouštěnou pohybovými senzory. V současnosti pohybové senzory Philips Hue podporují dva časové úseky pro automatizaci světelných podmínek – denní a noční – takže uživatelé mohou například nastavit jasné světlo, které se rozsvítí ve dne, a slabé světlo v noci. S nadcházející aktualizací budou uživatelé moci přizpůsobit světelné podmínky pomocí celkem 10 časových úseků, což umožní různá nastavení během dne. Funkce budou k dispozici na konci léta.