Subreddit /r/apple související se společností Apple má nyní výpadek na protest proti nadcházejícím změnám cen API na Redditu, které ovlivňují aplikace Redditu třetích stran.



Subreddit je nyní soukromý, což znamená, že uživatelé již nemohou prohlížet ani odesílat příspěvky a moderátoři komunity uvedli, že to tak zůstane dalších 48 hodin, případně i déle, pokud to bude nutné. /r/apple je jedním z mnoha subredditů, které zmizelo, spolu s /r/videos, /r/gaming, /r/sports, /r/aww a dalšími. Organizovaný výpadek přichází poté, co Reddit oznámil změny cen API, díky kterým hrozí, že některé aplikace Redditu třetích stran budou vyřazeny provozu. Christian Selig, vývojář populární aplikace Appolo for Reddit, řekl, že by dlužil Redditu ročně kolem 20 milionů dolarů. V důsledku toho Selig oznámil, že Apollo se na konci měsíce vypne.

Reddit API poskytuje aplikacím, jako je Apollo, data z Redditu, jako jsou příspěvky a komentáře, a až dosud bylo zdarma. Selig řekl, že je pochopitelné, že Reddit začne účtovat poplatky za přístup k API, ale ceny jsou neúměrně vysoké. Selig také řekl, že Reddit mu poskytl minimální čas na přípravu na změny. CEO Redditu Steve Huffman se tomuto tématu věnoval v příspěvku na Redditu, ale jeho komentáře byly silně kritizovány. Navzdory odporu ze strany komunity, Reddit dosud nezměnil své plány a změny API mají vstoupit v platnost 1. července, pokud budou potvrzeny.