Rozlišení displeje Vision Pro je jednou z mnoha výhod tohoto zařízení oproti jeho konkurentům a v minulém článku jsme vysvětlili technologii, která to umožňuje – a jak se liší od displejů AR/VR headsetů používaných jinými společnostmi.



Apple používá pro technologii displeje poněkud matoucí termín. Společnost jej označuje jako „mikro-OLED“, což vedlo některé k tomu, že jej zaměňují za microLED. Když si však přečtete malé písmo popisu, zjistíte, že displeje používají technologii známou jako OLEDoS. „mikro-OLED displej dosahuje rozlišení 4K pro jedno oko a 8K pro obě oči. Pokud jsou pixelové body rozpoznány, uživatelé mají díky pixelizaci pocit, jako by se dívali na displej. Pro realistický vizuální zážitek vyžaduje mnoho bodů, aby byly po zvětšení neviditelné. Velikost panelu také musí být dostatečně malá, aby se vešla do omezeného tvarového faktoru. Pro tyto dva požadavky jsme vyvinuli 4K OLED mikrodisplej, který má ultra vysoké rozlišení 4K na palec.“

„Tento 4K OLED mikro displej má více než dvojnásobný počet bodů ve srovnání s OLED displejem na smartphonu a zmenšuje velikost panelu téměř 20krát. Pro vysoký počet pixelů na menším displeji používáme jemné zpracování a pokročilé technologie Sony získané z našich obrazových snímačů CMOS.“ Společnost vysvětlila, že ultra nízká latence je stejně důležitá jako rozlišení. Zpracování tohoto rozlišení obvykle trvá asi 0,1 sekundy. Aby se uživateli netočila hlava, musí být doba zpracování kratší než 0,01 sekundy. Vnímané zpoždění je sníženo kombinací dat z více senzorů a technologie kompenzace latence. Obraz se před projekcí displeje převede podle poslední polohy nebo směru hlavy uživatele. Podívejte se na ukázkové video níže.