S vydáním prvních beta verzí iOS 17 pokračují vývojáři v objevování menších změn v nové verzi mobilního operačního systému. Níže jsou uvedeny některé ze zajímavých funkcí, které nebyly nikde zmíněny.



Najít Apple Watch

Pokud máte Apple Watch spárované se svým iPhonem, iOS 17 přidává volitelné tlačítko do Ovládacího centra, které vám umožní prozvonit vaše hodinky, pokud je nemůžete najít.

Vylepšené návrhy Siri ve Spotlight

Když vyvoláte Spotlight, uvidíte, že do návrhů Siri byly přidány některé nové tipy, jako je návrh na vytvoření časovače nebo nové poznámky, pokud jste tyto aplikace nedávno použili. Když budete hledat konkrétní aplikaci, jako jsou Fotky, zobrazí se vám také zkratky k další akci, což vám umožní například přejít přímo do alba Oblíbené. Některá nastavení systému nyní můžete přepínat také přímo z výsledků‌. Můžete například povolit Soustředění, zapnout režim Letadlo a další.

Více minutek

Trvalo to tak dlouho, ale iOS konečně podporuje více minutek. Každá nastavená minutka může být označena štítkem, který vám pomůže jej identifikovat v seznamu. Seznam bude obsahovat také všechny nedávno dokončené minutky, které jste použili. Když běží několik minutek současně, všechny se zobrazí na zamykací obrazovce a poslední, kterou nastavíte, se objeví v Dynamic Island.

Funkce „Poslouchat stránku“ v Safari

V Safari přidal Apple do nabídky aA v adresním řádku novou možnost „Poslouchat stránku“. Klepněte na ni a ‌Siri‌ nahlas přečte obsah aktuálně načtené webové stránky. Poté můžete Pozastavit poslech a Obnovit jej, takže můžete pokračovat, kdy chcete.

Vylepšení funkce Visual Look Up

Při prohlížení fotografií Apple vylepšil Visual Look Up několika způsoby, nejpozoruhodnější je schopnost najít recepty na podobná jídla, když jsou jídla na obrázku rozpoznána.

Další funkce a zajímavosti
  • Apple News+ křížovky
  • Nové animace posuvníku Ovládacího centra
  • Přerušte ‌Siri‌ a provádějte požadavky bez opětovné aktivace
  • Vylepšené filtrování nevyžádaných hovorů
  • Verze vyskakovací karty pro připojení AirPods v tmavém režimu