Apple oznámil, že aplikace Knihy nyní nabízí rekapitulaci „Rok v přehledu“ ve vybraných zemích. Tato funkce vyžaduje iPhone nebo iPad se systémem iOS 17.1 nebo iPadOS 17.1 nebo novějším.



Rekapitulace „Rok v přehledu“ umožňuje uživatelům zobrazit personalizované nejdůležitější informace o knihách a audioknihách, které přečetli v roce 2023, včetně jejich celkového času stráveného čtením, nejdelší knihy nebo audioknihy, kterou četli, jejich nejčtenějšího autora a žánru, jejich nejlépe hodnocené knihy a další. Rekapitulaci lze snadno sdílet s ostatními.

Jak označit knihy nebo audioknihy jako dokončené:

Chcete-li přidat knihy nebo audioknihy, můžete klepnout a podržet libovolnou knihu v aplikaci a vybrat Označit jako dokončené. Chcete-li změnit zobrazené datum dokončení, mohou uživatelé podržet knihu a vybrat Upravit datum dokončení. U titulů čtených jinde, například v pevné vazbě nebo brožované vazbě, je uživatelé mohou vyhledat v aplikaci Knihy a vybrat možnost Označit jako dokončené. Když je v aplikaci Nastavení zapnuta možnost „Cíle čtení“, v části Knihy mohou uživatelé také zobrazit svou nejdelší sérii čtení, průměrný počet minut, které strávili čtením za měsíc, a další statistiky.

Apple také sdílel nejoblíbenější knihy v aplikaci Knihy v roce 2023:

Nejlepší knihy literatury faktu roku 2023

1. Náhradní od prince Harryho, vévody ze Sussexu
2. The Woman in Me od Britney Spears
3. Sázka: Příběh ztroskotání, vzpoury a vraždy od Davida Granna
4. Outlive: The Science and Art of Longevity od Petera Attia a Billa Gifforda
5. Elon Musk od Waltera Isaacsona

Nejlepší beletristické knihy roku 2023

1. Čtvrté křídlo od Rebeccy Yarros
2. Železný plamen od Rebeccy Yarros
3. Šťastné místo od Emily Henry
4. Hello Beautiful od Ann Napolitano
5. The Covenant of Water od Abrahama Verghese