Apple vydal čtvrtou beta verzi macOS Sonoma 14.2, watchOS 10.2, tvOS 17.2, iOS 17.2 a iPadOS 17.2 pro vývojáře. My se v dnešním článku podíváme na to, co je nové a jak je můžete nainstalovat na vaše zařízení.



‌macOS Sonoma‌ 14.2 přidává seznam oblíbených skladeb, který obsahuje vše, co jste si oblíbili. Shazam lze také přidat do Ovládacího centra nebo do panelu nabídek na Macu. Nálepky lze použít k odpovědi na iMessage, když dlouze stisknete bublinu chatu v aplikaci Zprávy, a nově je také podporována funkce iMessage Contact Key Verification. watchOS 10.2 přidává také podporu pro iMessage Contact Key Verification a ciferník můžete změnit přejetím prstem. tvOS 17.2 zavádí přepracovanou aplikaci ‌Apple TV‌.

Největší novinkou v iOS 17.2 je aplikace Journal, kterou lze použít k zaznamenávání denních aktivit a myšlenek. V Apple Music je seznam oblíbených skladeb, který obsahuje vše, co jste si oblíbili. Nálepky lze nyní použít k odpovědi na iMessages, když dlouze stisknete bublinu chatu v aplikaci Zprávy, a nově je také podporována funkce iMessage Contact Key Verification. iOS 17.2 také přidává možnost změnit výchozí zvuk upozornění a haptiku. Systém také odstraňuje společné seznamy skladeb v Apple Music.

iOS a iPadOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

macOS Sonoma:

  • Logo Apple > Nastavení systému > Aktualizace softwaru

watchOS:

  • Aplikace Watch v iPhonu: Moje hodinky > Obecné > Aktualizace softwaru (Apple Watch musí být připojeny k nabíječce a mít minimálně 50% baterie a v dosahu iPhonu).

tvOS:

  • Nastavení > Systém > Aktualizace softwaru

Zdroj: macrumors.com