Uživatelé Evernote, kteří používají aplikaci zdarma, by mohli být omezeni na pouhých 50 poznámek v rámci plánovaných změn, které společnost testuje. Tato změna by učinila bezplatnou aplikaci pro většinu lidí zcela zbytečnou.



Donutila by je buď upgradovat na placený účet, nebo přejít na konkurenční produkt – a mnohé by mohla přimět k přechodu na aplikaci Apple Poznámky. Společnost TechCrunch byla na test upozorněna uživatelem Evernote, který se přihlásil do vyskakovací zprávy, která ho informovala, že pokud nepřejde na placený plán, bude nyní omezen pouze na 1 zařízení a 50 poznámek. Tato změna by velmi omezila službu pro dlouhodobé uživatele Evernote, kteří v průběhu let nashromáždili stovky či tisíce poznámek.

Společnost potvrdila TechCrunch, že provádí malý test, který omezuje počet poznámek, které mohou uživatelé zdarma vytvořit, ale uvedla, že nový plán ještě není dokončen.
Společnost uvedla, že test je v současné době omezen na méně než 1 % uživatelů, a i když budete patřit mezi vybrané uživatele, neztratíte přístup k žádným existujícím poznámkám – jen nebudete moci přidávat další. Společnost se zdánlivě potýká s problémy již mnoho let a v letech 2015, 2018, 2022 a 2023 propouštěla zaměstnance. Tento test může být zoufalým pokusem převést bezplatné uživatele na placené.