Od té doby, co Apple vydal nový iPad Air uplynulo více než 600 dní. V dnešním článku si ukážeme, jaké funkce bychom měli očekávat pro příští iPad Air, což by byl model šesté generace.



Apple vydal aktuální iPad Air v březnu 2022 s čipem M1, podporou 5G, vylepšeného 12megapixelového fotoaparátu s podporou Center Stage a až 2x rychlejším USB-C portem. Zařízení je vybaveno 10,9palcovým displejem a Touch ID zabudovaným do tlačítka pro zapnutí. Říká se, že Apple plánuje vydat dva nové modely iPadu Air v první polovině roku 2024.

Očekávané funkce

12,9″ model

Apple podle analytika Ming-Chi Kuo plánuje vydat nové 10,9palcové a 12,9palcové modely iPadu Air, což znamená, že zařízení bude poprvé k dispozici v několika velikostech. Kuo uvedl, že zařízení budou mít stále tradiční LCD displej bez mini-LED podsvícení, ale očekává, že 12,9palcový model bude vybaven „oxidovou“ zadní plochou pro lepší výkon.

Čip M2

Další modely iPadu Air budou pravděpodobně vybaveny čipem M2 pro další vylepšení výkonu a energetické účinnosti oproti čipu M1 v aktuálním modelu. Apple již aktualizoval iPad Pro s čipem M2 v říjnu 2022.

Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.3

Je velmi pravděpodobné, že další modely iPadu Air budou podporovat Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.3, což umožní vyšší rychlosti Wi-Fi s podporovaným routerem a vylepšený standard Bluetooth. Apple již přidal podporu Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.3 do nejnovějších modelů iPadu Pro, iPhone 15 Pro a většiny nových Maců.

Datum vydání

Kuo uvedl, že hromadná výroba nového iPadu Air začne v prvním čtvrtletí roku 2024, což znamená, že zařízení by měla být uvedena na trh někdy v první polovině roku. Březen je  častým měsícem, kdy Apple oznamuje nové produkty, stejně jako v červnu během WWDC.