iOS 18 by měl být oznámen na výroční vývojářské konferenci společnosti Apple WWDC příští rok v červnu a v září by měl být vydán všem uživatelům. V dnešním článku si ukážeme, co vše můžeme očekávat.



Hlavní nové funkce

Mark Gurman z Bloombergu ve svém zpravodaji tento měsíc uvedl, že iOS 18 by mohl být relativně průlomovou aktualizací s hlavními novými funkcemi a změnami, i když mnoho konkrétních podrobností nesdělil.

Chytřejší Siri

iOS 18 bude obsahovat generativní technologii umělé inteligence, která by měla zlepšit způsob, jakým mohou Siri i aplikace Zprávy klást otázky a automaticky doplňovat věty. Apple prozkoumal nové generativní funkce AI pro další aplikace napříč svými platformami, včetně Apple Music, Pages, Keynote a Xcode. The Information uvedl, že Apple plánuje začlenit do Siri velké jazykové modely, aby uživatelé mohli automatizovat složité úkoly, což je funkce, která by zahrnovala hlubší integraci s aplikací Zkratky. Zpráva uvádí, že se očekává, že tato funkce bude vydána příští rok, což by mohlo být iOS 18.

SMS

Začátkem tohoto měsíce Apple oznámil, že od konce příštího roku bude konečně podporovat standard RCS pro zasílání zpráv napříč platformami v aplikaci Zprávy na iPhonu, takže pravděpodobně půjde o funkci iOS 18. Podpora RCS by měla vést k několika vylepšením mezi iPhony a zařízeními Android:

  • Fotografie a videa ve vyšším rozlišení
  • Zvukové zprávy
  • Indikátory psaní
  • Vylepšené skupinové chaty, včetně možnosti opustit konverzaci při komunikaci s uživateli zařízení Android.

Tyto funkce jsou již dostupné pokud si píšete s někým, kdo má také iPhone prostřednictvím iMessage a mnoho funkcí je k dispozici také v aplikacích třetích stran, jako je WhatsApp a Telegram.