Očekává se, že Apple Watch SE třetí generace budou vydány příští rok. V dnešním článku si proto shrneme, co vše jsme již o nich mohly slyšet a na co bychom se tedy mohli těšit.



Začátkem tohoto roku technologická výzkumná firma Omdia oznámila, že ‌Apple Watch SE‌ 3 budou mít stejný displej jako Apple Watch Series 8. Apple Watch Series 8 a Series 9 mají stejnou velikost displeje jako Apple Watch Series 7, které představily mírně zaoblenější design, aby se do nich vešly větší displeje, které mají tenčí rámečky. Zdá se tedy pravděpodobné, že třetí generace ‌Apple Watch SE‌ převezme design Apple Watch Series 7, stejně jako jeho větší displeje a velikost. To znamená, že bude k dispozici ve velikostech pouzdra 41 mm a 45 mm, ve srovnání se 40 mm a 44 mm pro aktuální ‌Apple Watch SE‌.

Druhá generace ‌Apple Watch SE‌ obsahuje čip S8, který je založen na A13 Bionic a je v podstatě stejný jako předchozí čipy S6 a S7. Je pravděpodobné že Apple Watch SE dostanou minimálně čip S9, který je založen na čipu A15 Bionic. Dokonce by mohl získat čip „S10“ z dalších modelů Apple Watch v příštím roce. Apple Watch SE‌ 2 jsou vybaveny druhou generací optického snímače srdce, který by mohl být aktualizován. Rychlé nabíjení, které bylo představeno s Apple Watch Series 7, by se také mohlo objevit v Apple Watch SE 3.

Co zůstane stejné?

Snímač kyslíku v krvi a aplikace saturace kyslíku, elektrický snímač srdce a aplikace EKG a funkce snímání tělesné teploty zůstanou pravděpodobně exkluzivními funkcemi. ‌Apple Watch SE‌ první i druhé generace nabízely základnější výběr funkcí pro sledování zdraví. Pokud získají nějaké nové zdravotní funkce, EKG je nejpravděpodobnější. Stejně tak ‌Apple Watch SE‌ nikdy neměly čip Ultra Wideband, takže šance, že Apple dá novému modelu druhou generaci čipu Ultra Wideband, se také zdá být malá.

Datum vydání

Předchozí generace ‌Apple Watch SE‌ byly vydány v září 2020 a září 2022. Podle Marka Gurmana z Bloombergu se očekává, že ‌Apple Watch SE‌ dodrží dvouletý cyklus, což naznačuje, že model třetí generace dorazí v září 2024.