Apple Watch jsou od Apple Watch Series 2 certifikovány jako vodotěsné do hloubky až 50 metrů. S Apple Watch Ultra, které mají odolnější design, aby vydržely ty nejnáročnější scénáře, jaké si dokážete představit, byla odolnost proti vodě zvýšena až do hloubky 100 metrů.



Co se ale stane, když své Apple Watch ponoříte na měsíce pod vodu? Zdá se, že Amir Noorani má odpověď. Noorani netestoval odolnost Apple Watch Ultra první generace záměrně. Bohužel je ztratil v jezeře, ale příběh měl nakonec šťastný konec. Tento muž, který žije v Los Angeles, uvedl, že byl v Austinu, když se rozhodl vykoupat se v jezeře Travis, které je známé mnoha rekreačními aktivitami, jako je plavba na lodi, plavání a potápění. Řemínek Apple Watch Ultra je navržen tak, aby se nedal snadno sundat, ale v tomto případě měl Noorani k hodinkám silikonový řemínek. Když byl asi 30 stop pod vodou, řemínek se utrhl a Apple Watch se potopily do jezera.

Noorani se pokusil je hned najít, ale neměl štěstí. Protože již nemohl nic dělat, aktivoval režim ztraceno na svých Apple Watch prostřednictvím aplikace Najít na svém iPhonu. Překvapivě někdo našel jeho ztracené Apple Watch – ale až po třech měsících. „O tři měsíce později mi volali, že našli hodinky. Žiji v Los Angeles, ale mému bratrovi se podařilo setkat se s potápěčem a převzít hodinky,“ řekl majitel. Apple Watch byly velmi špinavé, ale většinu se mu podařilo odstranit. Apple Watch byly vypnuté, ale poté, co člověk, který hodinky našel, je nechal několik dní připojené k nabíječce, hodinky se zapnuly a od té doby fungují bez problému.