Humane, technologický startup vedený bývalým designérem společnosti Apple Imranem Chaudhrim, dnes oficiálně představil svůj první produkt, Ai Pin. Ai Pin je samostatné zařízení, o kterém Humane říká, že bylo od základů vytvořeno pro umělou inteligenci.



Ai Pin se připevňuje k oděvu pomocí magnetického systému, který zahrnuje odnímatelnou baterii. Záměrem je vyměnit baterii za novou, když je to nutné, což vede k tomu, co Humane nazývá „systém trvalé energie“. Není jasné, jak dlouho každá baterie vydrží. Designově vypadá Ai Pin něco jako Apple Watch se zaobleným obdélníkovým tvarem, je vyroben z hliníku, je dodáván ve třech barvách a má touchpad Gorilla Glass. K dispozici je také 3D hloubkový senzor a čip Qualcomm Snapdragon pro jeho napájení.

Laserový projektor uvnitř Ai Pin může promítat informace na ruku uživatele a je to nutné, protože na samotném zařízení není displej. Humane nazývá laserový projektorový systém „Laser Ink Display“. Interakci s laserovým inkoustovým displejem lze provádět otáčením a nakláněním ruky a výběr položky se provádí klepnutím podobným, které se používá pro Double Tap na Apple Watch. Dotykem na Ai Pin a mluvením se aktivuje „Ai Mic“, který může odpovídat na otázky a pomáhat uživatelům najít informace, včetně podrobností, které dříve přeposlali do zařízení, jako jsou připomínky. Neexistují žádné aplikace, všechny akce a funkce jsou přístupné prostřednictvím AI.

Vestavěný 13megapixelový ultra širokoúhlý fotoaparát lze použít k pořizování fotografií a videí, a to buď dvojitým klepnutím dvěma prsty, nebo hlasovým příkazem. Fotografie lze prohlížet pomocí webové stránky „Centrum“ v libovolném webovém prohlížeči. Centrum také obsahuje poznámky, které byly pořízeny, poslouchanou hudbu, připomínky a další. Uživatelé mohou Ai Pin říct o svých aktivitách a výživových cílech, aby měli přehled o svém pokroku a lépe porozuměli energii, kterou přijímají a vydávají. Zařízení má mobilní připojení a lze jej použít k přijímání telefonních hovorů od důvěryhodných kontaktů, které určí uživatel.

Humane říká, že Ai Pin je schopen inteligentně určit, co má prioritu, pokud zavolá nebo pošle zprávu nedůvěryhodný kontakt. Hovory a textové zprávy lze odesílat pomocí Ai Pin, přičemž zprávy jsou vytvářeny prostřednictvím hlasových požadavků. Ai Pin nelze aktivovat bez přímé interakce uživatele, takže ve výchozím nastavení neposlouchá ani nenahrává. Když je kamera, telefon nebo mikrofon aktivován, objeví se barevné světlo, které dává ostatním lidem kolem uživatele vědět, kdy se Ai Pin používá.