Počínaje iOS 17.4 a tvOS 17.4 Apple rozšířil ovládání hudby pomocí SharePlay na HomePod a Apple TV. Tato funkce umožňuje rodině a přátelům ovládat hudbu, která se hraje na vašem HomePodu nebo Apple TV s povolením. 



Prozatím je omezeno na aplikaci Hudba, ale ostatní lidé nemusí mít předplatné Apple Music, aby se mohli zúčastnit. Apple již podobnou funkci pro CarPlay zavedl v loňském roce. Primární uživatel se může rozhodnout, zda každý požadavek schválí nebo zamítne.

HomePod

Při přehrávání skladby v aplikaci Hudba na iPhonu klepněte na ikonu SharePlay ve spodní části obrazovky a vyvolejte QR kód, který může jiná osoba naskenovat fotoaparátem svého iPhonu nebo smartphonu Android a požádat o přístup k ovládacím prvkům přehrávání hudby. Postačí i snímek obrazovky s QR kódem, který vám v případě potřeby umožní udělit přístup na dálku lidem z celého světa. Tato funkce funguje na HomePodu i HomePodu mini.

Apple TV

S aktualizací tvOS 17.4 může aplikace Hudba na Apple TV také zobrazit QR kód na televizoru, který mohou hosté naskenovat a požádat o přístup k ovládání hudby. Rozšíření této funkce na Apple TV a HomePod je užitečné při domácích večírcích, kde každý může být DJ.