V polovině prosince Apple nakrátko pozastavil prodej Apple Watch Series 9 a Apple Watch Ultra 2 v USA kvůli patentovému sporu s lékařskou technologickou společností Masimo týkající se snímání kyslíku v krvi.



Apple se poté proti rozhodnutí odvolal soud mu vyhověl, takže zákaz byl pozastaven a prodej se prozatím obnovil. Americká komise pro mezinárodní obchod (ITC) se dnes formálně postavila za Apple a pozastavila zákaz po dobu trvání odvolání, podle dokumentu předloženého k americkému odvolacímu soudu pro federální okruh. Masimo obvinil Apple z krádeže obchodních tajemství a krádeže zaměstnanců za účelem vývoje funkce detekce kyslíku v krvi, která byla poprvé představena na Apple Watch Series 6 v roce 2020.

V důsledku toho ITC zakázalo prodej modelů Apple Watch nabízejících tuto funkci a díky tomuto rozhodnutí byly Apple Watch Series 9, Ultra 2 a některé repasované modely Apple Watch Series 7 a Apple Watch Series 8 krátce nedostupné, dokud nebyl zákaz pozastaven. Apple údajně pracuje na změnách softwaru, aby vyřešil údajné porušení patentu, ale Masimo věří, že design Apple Watch se bude muset změnit, aby byl problém vyřešen. Minulý měsíc Masimo řekl, že je otevřený jednáním o urovnání, ale Apple v té době údajně neprojevil žádný zájem.