Dvě velké hudební společnosti prodaly více než miliardu dolarů svých akcií ve společnosti Spotify. Jedna z nich ale uvedla, že tento krok neodráží žádné obavy ohledně budoucnosti společnosti.



Sony prodala přibližně polovinu svých akcií ve společnosti Spotify za 750 milionů dolarů, zatímco Warner Music Group prodala 75% svého vlastního podílu za zhruba 400 milionů dolarů. Společnost Warner učinila prohlášení o prodeji, ačkoli Sony se k tomu nevyjádřila. Generální ředitel firmy Warner, Steve Cooper, zveřejnil informace o příjmech společnosti dnes ráno a uvedl, že prodej neznamená žádnou špatnou zprávu ohledně potenciálu Spotify.

Warner společně se Sony a Universal Music Group získává většinu příjmů, které společnost Spotify vytvoří, takže má svůj zájem o úspěch. „Jsme nesmírně optimističtí ohledně růstu předplatného. Víme, že teprve začíná naplňovat svůj potenciál v celosvětovém měřítku. Očekáváme, že Spotify bude i nadále hrát důležitou roli v tomto růstu,“ uvedl Cooper. Warner a další společnosti, které prodávají akcie Spotify, slíbily, že budou sdílet část výtěžku s hudebníky a skladateli.

Zdroj: 9to5mac.com