DJI tento týden oznámilo, Mavic Air 2, nový skládací dron, který bude mít k dispozici 8K rozlišení, větší 1/2″ snímač fotoaparátu pro vyšší rozlišení fotografie a videa, a modernizovaných režimech letu. Mavic Air 2 může také zůstat ve vzduchu déle, díky lepší výdrž baterie.



Společnost uvedla, že je to první dron v rodině Mavic, který nabízí 4K video rychlostí 60 fps a 120 Mbps. Dron podporuje video HDR, 4x zpomalené video ve 1080p při 120 sním. /s nebo 8x zpomalené video ve 1080p při 240 sním. /s. Dokáže zaznamenávat obrázky až do 48 megapixelů a má mechanické 3osé zavěšení, který vytváří stabilní záběry.

Mavic Air 2 váží asi 570 gramů a nabízí nové motory, elektronické regulátory otáček, vylepšenou technologii baterií a aerodynamický design. DJI píše, že toto vše pomáhá zajistit maximální dobu letu pro nového drona až 34 minut. Technologie přenosu OcuSync 2.0, zatímco je ve vzduchu, dodává HD video připojenému smartphonu v maximální vzdálenosti 10 km.

Po připojení k zařízení iPhone nebo Android budou mít uživatelé možnost využívat aktualizovanou aplikaci Fly Fly společnosti DJI, která má pokročilejší funkce. To zahrnuje nové funkce pro editaci v aplikaci pro videa a fotografie, z nichž všechny byly popsány jako uživatelsky přívětivé, takže kdokoli si může vybrat aplikaci DJI Fly a komunikovat s Mavic Air 2.

  • Fotografie HDR: Mavic Air 2 automaticky zachytí sedm různých expozic jedné fotografie a jejich sloučením vytvoří vysoce dynamický snímek.
  • Hyperlight: Hyperlight je navržen pro scénáře při nízkém osvětlení, přičemž pořizuje více fotografií a jejich sloučením vytváří jasný obraz s menším šumem, ke kterému obvykle dochází při nízkých světelných scénách.
  • Rozpoznání scény: Mavic Air 2 dokáže rozeznat pět kategorií scén, včetně západů slunce, modré oblohy, trávy, sněhu a stromů, a poté optimalizovat nastavení tak, aby se fotografie stala populárním díky vyšším úrovním barev, detailů a tónů.
  • ActiveTrack 3.0: Vyberte předmět, který bude Mavic Air 2 automaticky sledovat. Třetí iterace ActiveTracku využívá nejmodernější mapovací technologii a nové algoritmy letové dráhy, aby nabídla vylepšené sledování objektu a vyhýbání se překážkám, spolu se schopností rychle znovu zapojit subjekt, pokud se dočasně pohybuje za objektem.
  • Bod zájmu 3.0: Nastavte automatickou letovou cestu kolem konkrétního subjektu. Aktualizovaná iterace zlepšuje rozpoznávání povrchu pro lepší dynamické sledování objektů.
  • Spotlight 2.0: Nalezen v profesionálních DJI dronech, Spotlight zamkne objekt v rámečku, zatímco uživatel má volný pohyb dronu.

Společnost také zmínila bezpečnostní prvky Mavic Air 2 ve svém oznamovacím stanovišti, včetně senzorů překážky na přední a zadní straně dronu. Další senzory a pomocná světla na spodní straně dronu pomáhají s automatickým přistáním a funkce geofencing pomáhají udržet Mavic Air 2 mimo vysoce riziková místa létání.

Vzhledem k současným omezením lodní dopravy v mnoha průmyslových odvětvích je dnes v Číně k dispozici Mavic Air 2, zatímco jiné regiony si budou moci dron předobjednat s očekávaným termínem dodání v polovině května.

Mavic Air 2 bude k dispozici ve dvou možnostech nákupu: standardní balíček s Mavic Air 2, jedna baterie, jeden dálkový ovladač a všechny potřebné kabely a taška za 799 $. Pak je zde možnost Fly More se všemi položkami ze standardní verze, stejně jako taška přes rameno, ND filtry, nabíjecí hub a 3 baterie za 988 $.

Na Apple.com lze zakoupit několik dronů DJI, ale zatím není jasné, zda se Mavic Air 2 na webových stránkách Apple brzy objeví.