Společnost Apple nemusí vždy uspořádat velkolepou událost k tomu, aby představila nové produkty. Toho jsme byli svědky dnes, když společnost Apple aktualizovala svůj on-line Apple Store. O dočasném vypnutí on-line Apple Storu jsme se dozvěděli včera, ale bylo otázkou čeho se dočkáme.



Když si otevřete stránku apple.cz, tak vás upoutá červená barva nového iPhonu, který uvidíte jako první. Představení červeného iPhonu 7 a iPhonu 7 Plus bylo asi nějvětším překvapením, ale to se dalo očekávat podle mnohých spekulací. Dalším, ale zato méně viditelným bodem dnešního dne bylo navýšení kapacity úložiště u iPhonu SE. Jde vidět, že společnost Apple stále myslí na milovníky menších iPhonů.

Společnost Apple také nazapomněla na iPady, o kterých se spekulovalo nejvíce. Dočkali jsme se nového 9,7″ iPadu, který je náhradou za iPad Air 2. A dále byla snížena cena u iPadu mini 4, který má pouze jednu variantu úložiště, a to 128 GB. Nedočkali jsme se žádné aktualizace u obou iPadů Pro. V současné době tedy společnost Apple nabízí iPad mini 4, iPad, a dva iPady Pro v rozdílných velikostech.

Dnešní den jistě potešil i majitele hodinek Apple Watch, protože si mohou pořídit zbrusu nové řemínky. Ať už sportovní, nylonové nebo kožené. Přibylo nespočet barevných variant, ze kterých můžete vybírat. Novinkou také je, že si můžete samostatně zakoupit řemínek Nike+, což nebylo dříve možné. Apple také do svého portfólia přidal více silikonových a kožených krytů pro iPhone 7 a iPhone 7 Plus.

Aktualizace se dočkala i aplikace Swift Playgroud pro iPad, která je dostupná ve více jazykových mutacích. Nově se můžeme těšit na aplikaci Clips, která umožní vytváření zábavných videí. Dnes se také očekávalo vydání iOS 10.3 a macOS Sierra 10.12.4, ale vypadá to, že si budeme muset počkat do dubna.

Dnešní den pravděpodobně zklamal uživatele, kteří prahli po aktualizaci iMacu, Macu mini a Macu Pro. Jedinou jistotou do budoucna se zdá být aktualizace iMacu, kdy bychom se měli dočkat USB-C portů a také lepšího grafického čipu od AMD. Další velké události bychom se měli dočkat v září při představení aktualizovaných iPhonů 7 a také iPhonu 8 a možná dalšího překvapení.

Zdroj: 9to5mac.com