airpods-3Při představování AirPods na středeční Keynote vzbudil Apple u lidí velké nadšení díky tomu, jak rychle a hlavně snadno se sluchátka připojí k iPhone nebo Apple Watch. Důvodem je nový čip W1, který sluchátka automaticky připojí při otevření krabičky pro AirPods.



Zatímco čip W1 uvnitř AirPods je určitě technologický zázrak, tak v konečném důsledku se sluchátka připojí k iPhone pomocí Bluetooth. Ale při Keynote Apple předvedl propojení AirPods a iPhonu takovým způsobem, jako by vymyslel nové komunikační rozhraní.

To znamená, že AirPods mohou být připojeny i k jinému iPhone než je iPhone 7, ale musí mít iOS 8 a vyšší. Samozřejmě je možné sluchátka propojit i s zařízením, které běží na MacOS. Navíc AirPods můžete spárovat i s Android zařízením, ale připojení se nebude dít automaticky a bude nutné zmáčknout tlačítko na krabičce AirPods. Takže zatímco párování AirPods s Android zařízeními nebude tak jednoduché jako s iPhone, tak sluchátka budou na obou zařízeních fungovat stejně dobře.

iphone-7-airpods-2

 

Zdroj: iphonehacks.com