iphone-7-iconApple s novou barvou Jet Black u iPhone 7 a iPhone 7 Plus způsobil pozdvižení. Příprava baravného provedení Jet Black probíhá v devíti krocích a celá práce musí být velmi precizní. Proto Vám ukážeme, jak tento proces probíhá.



Snad nejzajímavější je první část, ve které probíhá rotační 3D leštění. Stroj otáčí s hliníkovými zády iPhonu ve speciálním prášku, který odstraní veškeré nedokonalosti a vyleští je až do vzniku zrcadlového efektu.

lesteni_jetblack

Pouzdro se poté ponoří do lázně pro anodickou oxidaci, kde se svrchní vrstvička hliníku oxiduje na oxid hlinitý, to je způsobeno elektrony z elektrického proudu. Díky tomu je povrch chráněn proti korozi.

anodizace_1

Povrch krytu je ale stále porezní, aby mohl absorbovat barevný pigment. Absorpce probíhá pomocí kapilárního efektu, kdy je barvivo nasáto dovnitř pórů.

barveni

V posledním kroku se povrch ještě zjemňuje pomocí ultrajemných částic železa, které se použivájí k vyleštění anodizovaného povrchu, který tak získá ještě větší lesk. Apple ale upozorňuje, že tento extra lesklý povrch je náchylnější k poškrábání.

vyhlazeni_jetblack

Zdroj: appleinsider.com