iphone-7-plus-iconPo mnoha spekulacích, že iPhone 7 Plus bude mít větší operační paměť, je to potvrzené. Podle testu GeekBench iPhone 7 Plus má 3 GB RAM. To činí iPhone 7 Plus prvním iOS zařízením, které má 3 GB RAM vyjma iPadu Pro, který má 4 GB RAM.



Zajimavé je, že při zátěži jak iPhone 7 tak iPhone 7 Plus využívají jen dvě jádra procesoru, i když mají k dipozici čtyři jádra na čipu A10 Fusion. Jak již bylo vysvětleno na středeční Keynote Phillem Schillerem, čip A10 Fusion je čtyřjádrový procesor, který je vybaven dvěmi vysoce výkonnými jádry, která běží o 40 % rychleji než čip A9, a dvěmi vysoce účinnými jádry, která spotřebují pouze jednu pětinu energie pro delší životnost baterie.

Apple vyvinul nový řadič výkonu, který v reálném čase zajistí to, aby všechny procesy běžely na maximum. Úkoly, které méně vytěžují procesor, jako třeba kontorla emalů, budou zpracovávat méně výkonná jádra, aby byla zachována delší životnost baterie. Výsledky testu hovoří jednoznačně a iPhone 7 Plus je nejrychlejší iPhone vůbec a navíc je rychlejší než iPad Pro 12,9″. Vzhledem k tomu, že iPhone 7 a iPhone 7 Plus mají stejný čip A10, očekává se, že výkon bude podobný.

iphone7plusram-800x391

Zdroj: 9to5mac.com