apple_logo_mask__1440x1440_by_shraknerDeník New York Times informoval na svých stránkách, že velice známý inženýr JK Scheinberg, který je zodpovědný za významný krok, který společnost Apple učinila u svých Mac zařízení, nebyl přijat na Genius Bar pozici v Apple Storu. Jedná se o pracovní pozici, která poskytuje technickou podporu zákazníkům.



Byl to on, kdo pomohl Applu přejít od PowerPC procesorů k procesorům Intel. Tento významný historický milník se uskutečnil v roce 2006.

Scheinberg pracoval na Intel konverzi tajně ve své domovské kanceláři. Steve Jobs nařídil koupit nejdražší model Sony Vaio a pokusit se naimplementovat do něj operační systém OS X. Když byl konečně schopen spustit demo na počítači Sony Vaio, Steve Jobs společnosti Sony nabídl licenci na OS X. Sony Steva odmítlo. Apple pak v roce 2006 oznámil přechod všech svých zařízení na procesory Intel.

Scheinberg po trochu neklidném odchodu do důchodu v roce 2008, se v 54 letech rozhodl, že by se hodil jako technická podpora v Apple Storu, i přes fakt, že byl dvakrát starší než většina uchazečů o tuto pozici. Po pohovoru se mu již nikdo neozval.

Zdroj: 9to5mac.com