iphone-7-iconSpolečnost Apple změnila u nového iPhonu 7 po stránce designu linky antén, čočku u fotoaparátu a odstranila 3,5 mm konektor. Ale největší změna ohledně designu je, že přibyly dvě nové barvy – Jet Black a Black.



iPhone 7 v provedení Black je mnohem tmavší, černější než předchozí Space Grey, ale má stejnou matnou povrchovou úpravu jako předešlé iPhony. Na druhé straně, Jet Black je úplně odlišné provedení, má vysoce lesklý černý hliníkový povrch, což přináší nové pozoruhodné vlastnosti.

Pokud váháte nad tím jakou barvu zvolit, není se čemu divit, obě dvě varianty jsou krásné. Ale pokusíme se Vám pomoci s výběrem a postupně projdeme všechny rozdíly.

Varianta Jet Black je vysoce lesklá, tím pádem se od ní bude hodně odrážet světlo, za to varianta Black je matná, tak nemusíte očekávat přilišné odrazy. Jet Black působí daleko více jako černá barva oproti Black, která vypadá spíše jako tmavě šedá barva. Samozřejmě s vysokým leskem přichází i nepraktické zkušenosti, jako jsou otisky prstů a šmouhy na povrchu, kterých se u matné varianty příliš bát nemusíme. Na druhou stranu, díky lesklému hladkému povrchu u varianty Jet Black iPhone lépe drží v ruce a neprokluzuje, což se stavá u matné varianty. Vysoce lesklý povrch bude náchylnější k mikroskopickým škrábancům od běžného používání. Další rozdíl bude při nákupu iPhonu 7, protože varinata Jet Black se bude prodávat pouze s úložištěm o velikosti 128 GB a 256 GB, tudíž variantu Black můžete pořídit levněji s 32 GB úložištěm.

 

jetblack-vs-black_w_546

Zdroj: phonearena.com