iPhone SE Rose Gold icon applenovinkyNa středeční Keynote Phill Schiller, senior víceprezident Apple, při představování iPhone 7 Plus tvrdil, že má dosud nejlepší baterii jaká u iPhone kdy byla. Ale to stejné nelze říci u iPhone 7. Podle testování, které provedl sám Apple, vydrží baterie iPhone SE při využívání LTE o hodinu déle než iPhone 7.



Apple uvádí u iPhone SE, že při plném nabití vydrží baterie 12 hodin provozu na 3G síti, 13 hodin na LTE nebo Wi-Fi. Dále tvrdí, že vydrží 14hodinový hovor, 13 hodin videa nebo 50 hodin poslechu hudby. A pohotovostní reřim je až 10 dnů.

iphone_se

iPhone 7 také vydrží 14hodinový hovor a 12 hodin v 3G síti, ale při využívání LTE už vydrž klesá o jednu hodinu, tj. 12 hodin. Na druhou stranu iPhone 7 vydrží o hodinu déle při využívání Wi-Fi než iPhone SE. Při poslechu hudby vydrží baterie 10 hodin méně než na iPhone SE, to znamená 40 hodin. Při přehrávání videa má baterie iPhone 7 stejnou výdrž jako iPhone SE.

iphone7-l

Za to iPhone 7 Plus má daleko lepší baterii než jakýkoliv iPhone předtím. Baterie iPhone 7 Plus vydrží až 21 hodin dlouhý hovor v 3G síti, 16 dní v pohotovostním režimu, 13 hodin při využívání internetu v síti 3G nebo LTE, 15 hodin na Wi-Fi až 60 hodin při poslechu hudby.

iphonefam-top-l

Zdroj: appleinsider.com