apple novinky logo icon applenovinky.czPravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější zauběhlý týden. Co vše se od 21. do 27. listopadu 2016 okolo společnosti Apple. Několikrát se mluvilo o novém konceptu iPhonu 8, MacBooku Pro, reklamách, AirPortu a dalších.



Koncept iPhone 8 s kovovým rámem

Máme tu další koncept iPhonu 8. Tentokrát nám koncept poskytuje pohled na iPhone v elegantní černé barvě, který má rám z kovu. Dále je z konceptu patrný i skleněný panel na zadní straně telefonu. Ten skočil s iPhonem 4s. Chce jej Apple obnovit?

iphone-8-teaser-trailer-3-768x451

Apple vydal novou reklamu na Apple Music

Apple vydal novou reklamu na Apple Music. Reklama nese název Drake vs. Bench Press. Jak již z názvu vypovídá, hlavní roli v této reklamě představuje Drake, dlouhodobý příznivec Apple Music. Reklama je obdobná reklamě, kde hlavní roli ztvárnila Taylor Swift a která byla vydána dříve v tomto roce.

iPhone odesílá protokoly hovorů na Apple servery, i když je zálohování vypnuto

Ruská společnost Elcomsoft, která prodává vládám a korporacím crackovací nástroje pro iPhone, tvrdí, že Apple posílá záznamy hovorů v reálném čase na Apple servery, i když máte zálohování pomocí iCloud vypnuto. Protokoly hovorů jsou na serverech uloženy až čtyři měsíce.

Apple přerušuje vývoj bezdrátových zařízení AirPort

Ve snaze se více soustředit na svou hlavní činnost a služby, které jablečné společnosti generují největší výši příjmů, se rozhodl Apple rozpustit divizi, která pracuje na bezdrátových zařízeních AirPort. Apple na tomto kroku pracoval asi rok a členy AirPort týmu přesunul k jiným projektům.

airport-base-station

Objevil se další škodlivý odkaz, který způsobí zamrznutí vašeho iOS zařízení

Pokaždé, když se objeví nějaká zvláštní chyba na iOS zařízení, tak je zařízení dočasně téměř nepoužitelné. Byli jsme toho svědci před dvěma lety, kdy známá iOS chyba (při napsaní určité zprávy se provedl restart vašeho zařízení) obletěla celý internet.

Společnost Apple podporuje rozmanitost na pracovišti

Společnost Apple dnes vydala zprávu, která ukazuje, že zaměstnávají spoustu lidí rozdílných kultur a barvy pleti či pohlaví. Čísla ukazují, že Apple pokračuje ve svém tlaku na rozmanitost na pracovišti, avšak ve vyšších pozicích stále převládá trend mužů s bílou barvou kůže.

Společnosti Apple bude zisk z nových iPhonů dále klesat

Analytici předpokládají, že marže společnosti Apple poprvé klesne pod hranici 40 % příští rok. Na podzim příštího roku by marže měla spadnout dokonce na 39 % tvrdí analytici z Bernstein Research a ostatní jen přikyvují. Podle grafu měla společnost Apple nejvyšší marži v roce 2009, a to skoro 60 %.

iphone-8-concept-video

Špatná zpráva pro všechny, kteří mají objednaný nový MacBook Pro

Výrobce MacBooku Pro, společnost Quanta oznámila, že dodávky nových MacBooků Pro, objednaných letos na podzim, budou trvat ještě hodně dlouho v prvním čtvrtletí roku 2017. Podle místopředsedy společnosti Quanta, CC Leunga, však bude tato firma, jež je jediným výrobcem nového MacBooku Pro ve srovnání s plánem pouze o 2 – 3 % pozadu.

Známe datum prodeje sluchátek BeatsX!

Známe datum prodeje sluchátek BeatsX! Na ty se ve zmatku okolo Apple AirPods docela zapomnělo. Na stránkách Applu se stále nachází „letos na podzim“, ale prodejce elektroniky Frys.com uvádí, že budou dostupné za necelých 14 dní. Přesné datum je 5. prosince letošního roku.

Legendární střílečka DOOM se objevila na Touch Baru

Stejně jako v případě Apple Watch se nyní objevila legendární střílečka DOOM se objevila na Touch Baru. Vývojář Adam Bell úspěšně implantoval do Touch Baru tuto střílečku, která byla napsána v roce 1993 v programovacím jazyku „C“.

15-touch-bar-macbook-pro-tips-and-tricks1

Apple podepsal partnerství s indickou dopravní společností

Společnost Apple podepsala exkluzivní smlouvu s indickou dopravní službou Ola. Díky této smlouvy se tak stane jablečná služba Apple Music dostupná v těchto autech. Podle deníku The Los Angeles Times, který jako první tuto informaci sdělil, služba Apple Music se stane součástí platformy pod názvem „Ola Play“.

DirecTV nyní podporuje Single Sign-on v nové aplikaci TV

Jablečná firma v nejnovějších systémech iOS 10.2 a tvOS 10.1 nabídne novou aplikaci TV. Pomocí této aplikace budou uživatelé moci sledovat svůj TV obsah a různé filmy nebo seriály z různých aplikací na jednom místě. Dále má aplikace vymyšlen unikátní systém doporučování obsahu.

apple-tv

Apple má rekordních 91 % zisku z celého mobilního průmyslu

Strategy Analytics dnes vydala zprávu, která se zabývá ziskem v odvětví mobilních telofonů ve třetím čtvrtletí roku 2016. Zpráva odhaluje, že zisk toho odvětví je 9,4 miliard dolarů, a že rekordních 91 % z této částky patří společnosti Apple.

Apple příští rok představí iPhone, který bude podporovat bezdrátové nabíjení

Podle analytika Ming-Chi Kua z KGI Securities společnost Apple příští rok poprvé představí iPhone, který bude disponovat možností bezdrátového nabíjení. Uživatelé iPhonu 8 budou moci nabíjet svůj iPhone pouze položením na indukční podložku, podobně jako je tomu u Apple Watch.

iphone-8-idropnews-exclusive-9

Apple natáčel nejnovější vánoční reklamu v České republice

Apple se v České republice stává stále více a více populární a spousta lidí tak přechází z konkurenčního Androidu či jiných operačních systémů právě na nakousnuté jablko. I když se může zdát, že se společnost o Českou republiku nezajímá, následující video je pravým opakem.

Donald Trump chce, aby se iPhony vyráběly v USA – nabízí daňové úlevy

Nově zvolený prezident USA, Donald Trump, který v mnoha lidech vyvolává kontroverzi, jednoznačně uvedl, že chce, aby Apple vyráběl své telefony v USA. Především si Trump nepřeje, aby se iPhony vyráběly v Číně nebo Vietnamu. Trump uvedl, že hovořil s Timem Cookem, CEO Applu, který mu volal.

Hermès spúšťa predaj remenkov pre Apple Watch

Apple predstavil svoju spoluprávu s firmou Hermès pred rokom a od vtedy sa pomaly zväčsovala a dostávala do povedomia ľudí. Počas konferencie Apple oznámiľ, že firma Hermès bude vyrábať remienky pre Apple Watch a už sa dostanú do predaja.

img_0876

Apple pravděpodobně představí 10,5″ iPad na jaře

Modely iPadů se pravděpodobně příští rok dočkají velkých změn, a to hlavně díky novému 10,5″ iPadu. Nabídka společnosti Apple se momentálně skládá ze 7,9″ iPadu mini, 9,7″ iPadu Air a iPadu Pro a 12,9″ iPadu Pro.

Ukrajinský študenti vytvorili obraz Steva Jobsa z kláves

Pre niekoho sú klávesy vnímané ako nástroj na zadávanie textu do počítača. Toto neplatí o skupinke študentov z Ukrajiny, ktorý vytvorili obraz zo starých kláves. V obraze sú zakomponované aj slová Apple, iPhone a Steve Jobs.

Apple údajně spolupracuje s LG na 3D fotoaparátu pro iPhone 8

Stručná zpráva od Koreji Economic Daily tvrdí, že Apple pracuje s firmou LG na novém duálním kamerovém modulu, který má umožňovat 3D fotografování. Podle informací se Apple spojil s LG Innotek, se kterým společně vyvíjí fotoaparát, který by měl dokázat zachycovat 3D fotografie.

lg-innoteks-camera-modules

Majitelé nového MacBooku Pro hlasí problémy s grafickou kartou

Pokud již čekáte na nový MacBook Pro, tak pro vás bude nepříjemné zjištění, že někteří uživatelé hlasí problémy s grafickým uživatelským rozhraním. Například obrázek na ploše prosvítá různě všemi okny nebo se vám celý displej rozbliká.

Podívejte se na aktuální záběry Apple Campus 2 pořízené dronem

Nové záběry Apple Campus 2 pořízené pomocí dronu ukazují, že Apple je téměř připraven na otevření, která má proběhnout příští rok. Budovy jsou dokončené, pracuje se pouze na teréních úpravách.

apple-campus-2-header

Nový koncept iPhonu 8 – podívejte se na souhrn informací o chystaném iPhonu

Apple je snad nejznámější firmou na světě, která si tak dbá na designu svých výrobků. Na internetu se objevil další koncept na následující iPhone, který zřejmě ponese číslovku osm. Apple by si měl dát opravdu záležet, protože iPhone bude příští rok slavit deset let jubileum.

iphone-8-idropnews-exclusive-8