Až bude HomePod vydán, obdrží pravděpodobně pravidelné aktualizace podobně jako iOS zařízení, Mac, Apple TV a modely Apple Watch. Apple zatím nesdílel podrobnosti o tom, jak budou tyto aktualizace nainstalovány.



Podle některých údajů budou aktualizace k dispozici prostřednictvím aplikace Apple „Domácnost“. Jak jsme se dozvěděli před spuštěním HomePodu, reproduktor bude fungovat pomocí iOS, takže můžeme očekávat, že HomePod bude přijímat aktualizace přímo vedle iOS zařízení. Pracovníci společnosti Apple testovali produkt HomePod měsíce a v té době již vydali několik aktualizací softwaru pro toto zařízení. Nejnovější aktualizace se skutečně shodovaly s verzemi iOS. Po vydání HomePodu bude pravděpodobně provozovat vlastní verzi systému iOS 11.2.5.

Po vydání nové aktualizace softwaru pro systém HomePod budou uživatelé upozorněni a budou pravděpodobně nasměrováni do aplikace „Domácnost“, která ji nainstaluje, podobně jako například aktualizace pro Apple Watch. HomePod bude uveden jako dostupné zařízení HomeKit v aplikaci „Domácnost“. Očekává se, že první aktualizace produktu HomePod představí klíčové funkce, které Apple nedokázal zpřístupnit před spuštěním. Například podporu pro párování dvou nebo více HomePodů dohromady což by mělo být vydáno později tento rok.

Zdroj: macrumors.com