Analytik společnosti KGI Securities Ming-Chi Kuo dnes sdílel další informace o nadcházejícím iPhone o velikosti 6,1 palce, který by mohl být vydán ve druhé polovině roku 2018.



Již víme, že zařízení bude mít některé funkce iPhone X, včetně Face ID, ale s některými kompromisy za účelem dosažení levnější cenové relace. Bude obsahovat displej LCD, jak již známe, a nyní Kuo uvádí, že zařízení bude mít hliníkový rám, zadní kameru s jedním objektivem a žádný 3D Touch. Ve výzkumné zprávě získané společností MacRumors v úterý, Kuo také dodal, že 6.1-palcový iPhone nebude mít akumulátorové baterie ve tvaru písmene L, ale bude mít obdélníkový akumulátor jako například iPhone 8 a iPhone 8 Plus.

Kuo se domnívá, že 6,1-palcový iPhone bude zařízení ve střední cenové relaci ve výši 700 až 800 dolarů ve Spojených státech, což se oproti předchozímu odhadu 650 až 750 dolarů poněkud liší. Očekává se, že zařízení bude vydáno v rozmezí od září do října spolu s novým 5,8 palcovým iPhone X a větším 6,5 palcovým iPhone X Plus. Společnost KGI Securities očekává, že 6,1-palcový iPhone bude představovat zhruba 50 procent nových zásilek iPhone, přičemž prodej zůstane silný do roku 2019.

 
Zdroj: macrumors.com