Jimmy Iovine, který založil se společníkem Dr. Dre firmu Beats Electronics, ta fungovala nejprve jako předplacená streamovací (Beats Music) služba od roku 2003 a později představila i své příslušenství k poslechu hudby. V roce 2014 Apple koupil Beats Electronics, včetně Beats Music, aby si tím Apple pomohl pro svojí službu Apple Music spuštěnou v roce 2015.



Celou akvizici za společnost Beats Electronics platí Apple v samostatných platbách a poslední má být v srpnu 2018. Bloomberg potvrdil, že Jimmy Iovine plánuje opustit Apple poté, co obdrží poslední výplatu z akvizice Beats Electronics.

Je dost nepravděpodobné, že by Iovine zůstal v Applu, protože má mnoho nových možností opět ve stylu vizionářství a vytváření nových projektů. Přesné plány však zatím nejsou jasné.

Po akvizicí firmy Beats společností Apple přešlo vedení Beatsu do podkategorie Apple Music. Zároveň Beats Electronics funguje „jako samostatná“ firma vyrábějící reproduktory, sluchátka a hudební příslušenství pro chytré telefony a tablety.

Zdroj: macrumors.com