Apple Store, který se nachází na Bahnhofstrasse v švýcarském Curychu, byl evakuován v úterý po situaci s přehřátou baterií u iPhonu (prostřednictvím Reuters a Swissinfo.ch). Policie uvedla, že incident nastal, když pracovník odpojil baterii z iPhonu, následně se přehřál a lehce mu popálil ruku.



Nebylo potvrzeno, který iPhone byl zdrojem incidentu, ale poté vnikl v Apple Store kouř, což vedlo k dočasné evakuaci přibližně 50 zákazníků a zaměstnanců z areálu. Vedle technika vyžadovala zdravotní péče dalších sedm lidí, ale nikdo nebyl hospitalizován. Policie uvedla, že zaměstnanci společnosti Apple reagovali na přehřátou baterii rychle posypáním křemenného písku.

„Současně došlo k mírnému nárůstu kouře, což vedlo k tomu, že asi 50 zákazníků a zaměstnanců muselo dočasně opustit podnik,“ bylo uvedeno v policejním prohlášení. „Zaměstnanci reagovali rychle a správně. Křemenný písek se posypal přes přehřátou baterii tak, aby po zapnutí ventilace mohl dým stoupat a vysál se.“ Podle policejního prohlášení soudní odborníci nyní zkoumají, co způsobilo incident. Apple se ještě k situaci nevyjádřil.

Zdroj: macrumors.com