Společnost Colgate tento týden oznámila uvedení svého prvního elektronického kartáčku na zuby s názvem „Colgate Smart Electronic Toothbrush E1“ s umělou inteligencí. Dostupný je od dnešního dne na Apple.com a v některých maloobchodních prodejnách společnosti Apple.



Nový produkt firmy Colgate pomáhá uživatelům vylepšit rutinní návyky. Elektronický zubní kartáček také používá Apple ResearchKit, aby získal data o čištění. ResearchKit je aplikace vytvořená společností Apple, která lékařům umožňuje shromažďovat data z kompatibilních aplikací a programů ve spojení s CareKit. „Chceme, aby lidé měli co nejzdravější úsměv tím, že si budou čistit zuby co nejlépe,“ řekla Dr. Patricia Verduin, hlavní technická ředitelka společnosti Colgate-Palmolive Company.

Prvním krokem k lepšímu čištění je pochopit návyky zákazníků a Apple ResearchKit se ukázal jako skvělý pomocník k tomu.“ Elektronický zubní kartáček společnosti Colgate nabízí mimo jiné podobné funkce jako předchozí kartáčky společnosti Philips a poskytuje uživatelům zpětnou vazbu v reálném čase prostřednictvím aplikace pro iPhone, aby zlepšila návyky pro čištění zubů. Zubní kartáček obsahuje různé senzory, 3D senzory pohybu a AI algoritmy pro detekci čištění v 16 zónách úst.

Technologie AI byla vytvořena ve spolupráci s firmou Kolibree a připojená aplikace uživateli ukazuje určité úseky, na které by se měli více zaměřit při čištění zubů. Čím více zubní kartáček používáte, tím více se AI učí a přizpůsobí. Přizpůsobuje se vašim zvykům a poskytuje zlepšené tipy k čištění. Společnost Colgate zahajuje prodej Smart Electronic Toothbrush dnes ve Spojených státech na Apple.com a ve vybraných obchodech Apple, kde bude k dispozici za cenu 99,95 US.

Zdroj: macrumors.com