Apple plánuje významnou investici u LG Innotek, aby zajistila dodávku snímacích 3D modulů pro nové iPhony a iPady, které by měly být k dispozici v letošním roce, podle korejské webové stránky The Investor.



Předběžná cena by mohla činit přibližně 820,9 milionů dolarů, což by společnost LG Innotek použila na vybudování dalších zařízení pro výrobu 3D snímacích a kamerových modulů pro mobilní zařízení. Snímací 3D moduly sestavené firmou LG Innotek, včetně reflektoru a dotykového projektoru, jsou klíčovým prvkem nového kamerového systému TrueDepth pro iPhone X, který umožňuje funkce jako například Face ID a Animoji.

Tato investice by dávala smysl, jelikož Apple plánuje uvést na trh například větší iPhone X Plus s funkcí Face ID během tohoto roku, podle analytika KGI Securities Ming-Chi Kuo. Apple také letos zveřejní alespoň jeden model iPad Pro s Face ID. Tato investice by mohla pomáhat vyhnout se dočasným problémům v oblasti dodavatelského řetězce, které Apple zažil s 3D snímacími moduly koncem loňského roku, čímž by byla dostupnost nových zařízení iPhone X Plus a iPad Pro mnohem lepší.

Zdroj: macrumors.com