Na letošním veletrhu Consumer Electronics Show představila společnost HTC nová sluchátka s virtuální realitou HTC Vive Pro. Vive Pro jsou vybavena dvěma OLED displeji s rozlišením 2880×1600 a 615 pixelů, což je nárůst o 78% oproti rozlišení 2160×1200 předchozího modelu sluchátek Vive.



HTC tvrdí, že vyšší rozlišení přinese ostřejší text a grafiku. Vive Pro jsou navržena tak, aby byla lehčí než stávající Vive, s integrovanými vysoce výkonnými sluchátky. Dvojité mikrofony zlepšují komunikaci a také jsou zde dvě přední kamery. HTC také představuje nový adaptér Vive Wireless, který přináší integraci bezdrátových VR headsetů. Bude kompatibilní s Vive i Vive Pro. Společnost HTC neposkytla údaje o cenách nebo zveřejnění údajů o novém headsetu Vive Pro, ale uvedla, že v budoucnu budou zveřejněny další informace.

Apple dosud nekonkuruje společnostem jako je HTC a Facebook/Oculus, v oblasti AR/VR, ale uvádí, že tvrdě pracuje na vlastním headsetu s rozšířenou realitou nebo inteligentních brýlích. Je možné, že headset Apple bude obsahovat některé prvky virtuální reality, neboť Apple nedávno zakoupil firmu VRvana, která vyvinula sluchátka s názvem Totem. Totem, který nikdy nebyl vydán veřejnosti, byl navržen tak, aby kombinoval jak rozšířenou technologii, tak technologii virtuální reality v jediném headsetu.

Zdroj: macrumors.com