Zatímco někteří mohou očekávat, že Apple HomePod bude mít náročné období, co se týče konkurence s inteligentními reproduktory, nový průzkum naznačuje, že celkový trh s těmito zařízeními je velmi úspěšný.



Studie společnosti Accenture Super Myway uvádějí, že meziroční růst vlastnictví samostatných zařízení digitálního hlasového asistenta (DVA) je ve všech sledovaných zemích vyšší než 50%, a to bez ohledu na dostupnost služeb místních jazyků. Jsou-li stanoveny plány nákupu, vlastnictví zařízení DVA dosáhne do konce roku 2018 jedné třetiny populace v Číně, Indii, USA, Brazílii a Mexiku. Zatímco ještě nejsou tak rozšířené jako vestavěná hlasová zařízení, samostatná zařízení DVA jsou využívány častěji a uživatelé jsou spokojeni.

Ve srovnání s vestavěnými asistenty, jako je Siri, průzkum naznačuje, že inteligentní reproduktory jsou využívány poněkud častěji (75% oproti 69% za předpokladu použití alespoň 1 týdně) a míry spokojenosti jsou mírně vyšší (94% oproti 91%). Není divu, že téměř dvě třetiny majitelů chytrých reproduktorů uvedli, že od nákupu samostatných zařízení používají své telefony méně.

Zdroj: 9to5mac.com