Dostali jste na Vánoce nový Mac? Pokud ano, určitě se vám bude hodit tento článek ve kterém vás seznámíme s novým zařízením. Bez ohledu na to, zda jste nový uživatel, nebo jste již předtím Mac vlastnili, pravděpodobně budete chtít znát základní tipy nebo triky.



Většina těchto informací se týká všech nejnovějších počítačů Apple, od stolních počítačů až po notebooky.

5. Naučte se základní funkce
Mezi základní funkce, které byste měli znát patří například vytvoření snímku obrazovkypřizpůsobení značek pro rychlé vyhledávání souborů, přidání nedávno otevřených položek do docku aj. Možná budete chtít taky změnit výchozí aplikaci pro otevírání vašich souborů.
4. Funkce macOS Mojave
Co by se vim mohlo možná hodit do začátku je možnost zakázání efektu průhlednosti a používání nové funkce sady. A určitě si také budete chtít nastavit dynamickou tapetu, která je opravdu krásná a nový tmavý režim.
3. Tipy pro zabezpečení
Hodit by se vám mohla funkce automatického vyplňování hesel, která je určitě užitečná. Veškerá vaše data si můžete i zálohovat.
2. iCloud
Pokud najdete ve svém adresáři duplicitní kontakty, pomocí tohoto návodu je můžete smazat. iCloud nabízí spoustu možností, je skvělý nejen pro zálohování dat a že díky němu můžete pokračovat v rozdělané práci na dalším zařízení, ale nabízí i možnost sdílení souborů s přáteli. Návod naleznete zde.
1. Skryté triky
v macOS jsou i triky, které na první pohled nejsou vidět. Můžete například vytvořit elektronický podpis v PDF dokumentu. Některé další triky si můžete přečíst zde.

Zdroj: macrumors.com