Apple tento týden představil HomePod druhé generace, zhruba dva roky poté, co ukončil prodej původního modelu. Nižší cena, mírně vylepšený design a nové funkce by mohly pomoci k tomu, aby byl HomePod a druhé generace úspěšnější než jeho předchůdce.



Níže se podíváme na to, co přesně se změnilo u HomePodu druhé generace ve srovnání s HomePodem první generace.

Čip S7

Nový HomePod je vybaven stejným čipem S7 jako Apple Watch Series 7, zatímco původní HomePod používá čip A8 z iPhonu 6 a iPhonu 6 Plus. Apple říká, že nový čip nabízí ještě pokročilejší výpočetní zvuk.

Méně mikrofonů a výškových reproduktorů

Nový HomePod má čtyři vestavěné mikrofony oproti šesti u původního modelu. Apple říká, že mikrofony uživatelům umožňují aktivovat Siri na dálku. HomePod druhé generace má také méně výškových reproduktorů než původní model. Specifikace společnosti Apple odhalují, že nový HomePod má pět výškových reproduktorů, ve srovnání se sedmi v původním chytrém reproduktoru. Výškové reproduktory pomáhají posilovat akustický výkon HomePodu optimalizací vysokých frekvencí, aby produkovaly detailní, artikulovaný zvuk s ohromující čistotou. Snížení počtu výškových reproduktorů a mikrofonů bylo pravděpodobně opatřením společnosti Apple, aby byl HomePod levnější. Zda to bude mít za následek znatelný pokles zvukového výkonu, není v současné době známo.

Snímání teploty a vlhkosti

Na rozdíl od původního HomePodu je model druhé generace vybaven senzorem teploty a vlhkosti. Apple také aktivoval snímač teploty a vlhkosti HomePodu mini v aktualizaci softwaru 16.3. Senzor dokáže měřit vnitřní prostředí, což uživatelům umožňuje vytvářet automatiky, které zatáhnou žaluzie nebo automaticky zapnou ventilátor nebo topení, když je například v místnosti dosaženo určité teploty.

Snadno odpojitelný napájecí kabel

Zatímco k odstranění napájecího kabelu původního HomePodu bylo zapotřebí síly, nový HomePod má snadno odpojitelný napájecí kabel. Původní HomePod byl dodáván s připojeným kabelem a Apple nedoporučoval snažit se jej odpojit silou.

Větší podsvícené dotykové rozhraní

Jednou z větších změn designu u HomePodu druhé generace je větší podsvícené dotykové rozhraní na horní straně reproduktoru. Ve srovnání s původním HomePodem se nový model vyznačuje výrazně větším rozhraním, které svítí a zobrazuje různé barvy, aby ukazovalo různé stavy reproduktoru a když se používá Siri.

Lehčí design

Nový HomePod váží 2,5 kg ve srovnání s 3 kg u původního chytrého reproduktoru. HomePod druhé generace je také o něco menší než původní HomePod, šířka však zůstala stejná.

Thread a čip U1

Nový HomePod podporuje Thread, standard připojení pro chytrá zařízení, který zlepšuje konektivitu tím, že umožňuje zařízením Thread komunikovat přímo mezi sebou přes síť. Nový HomePod má také čip U1 Ultra Wideband, který detekuje, když jsou v blízkosti jiná zařízení vybavená čipem U1, jako jsou novější modely iPhonu, a umožňuje jim rychle předávat zvuk do chytrého reproduktoru.