iOS 16.3 byl vydán v pondělí s hlavními funkcemi včetně podpory bezpečnostního klíče pro Apple ID a podpory pro HomePod druhé generace. Aktualizace také obsahovala několik oprav chyb a vylepšení, včetně opravy chyby CarPlay.



Systém iOS 16, vydaný v loňském roce, přinesl několik chyb souvisejících s integrací Siri s CarPlay. Některé z těchto problémů byly opraveny v iOS 16.1 a iOS 16.2, ale některé chyby přetrvávaly a objevilo se několik dalších. Jedna z těchto chyb zabránila Siri v CarPlay ve správné integraci s aplikací Najít. Pokud byste požádali Siri, aby někoho lokalizovala pomocí funkce Najít, odpověděla by a řekla, že to nebylo možné, když jste na cestě.

V poznámkách k vydání pro iOS 16.3 Apple potvrdil, že aktualizace řeší „problémy, kdy požadavky Siri v CarPlay nemusí být správně pochopeny“. Jak bylo vidět na Redditu a potvrzeno 9to5Mac, iOS 16.3 skutečně obsahuje opravu pro používání funkce Najít při řízení. Nyní se můžete Siri zeptat, kde se kdo nachází, a Siri správně odpoví s polohou této osoby. To samozřejmě závisí na tom, zda daná osoba souhlasila se sdílením své polohy s vámi.