Apple v iOS 17 zavedl řadu změn ve svých aplikacích, včetně aplikace Počasí. S aktualizací došlo k několika drobným změnám ve funkčnosti a designu aplikace. Největší novou funkcí je možnost vidět také včerejší počasí.



V iOS 16 můžete zobrazit pouze aktuální den a následujících 10 dní, ale v ‌iOS 17‌ můžete zobrazit aktuální den, dalších 10 dní a počasí z předchozího dne.

10denní předpovědi ukazují možnost deště každý den a místo předpovědi nabízejí „denní souhrn“. Hlavní rozhraní aplikace Počasí bylo aktualizováno velkým textem „Moje poloha“ pro předpověď počasí ve vaší aktuální poloze, s městem pod ním. V ‌iOS 16‌ bylo jednoduše zobrazeno město, což může být matoucí při procházení více uloženými městy. Některé z meteorologických modulů byly přemístěny, nejprve se zobrazí déšť a hodinové předpovědi. Zprávy a upozornění se v aplikaci zobrazují níže a je zde nový modul  „Průměry“, který zobrazuje, jak se aktuální teplota odchyluje od historického průměru v daný den.

K dispozici je také modul, který ukazuje aktuální stav Měsíce, čas do příštího úplňku, časy západu a východu Měsíce a měsíční kalendář, plus modul rychlosti větru je větší a zobrazuje informace o rychlosti poryvů.