AirPods Max jsou nejstarším produktem v řadě AirPods, který společnost Apple stále prodává. Jsou to téměř tři roky, co Apple v prosinci 2020 představil AirPods Max a teprve nedávno jsme začali slýchat zprávy o tom, co by mohl obsahovat nový model.



Podle Marka Gurmana Apple představí novou verzi AirPods Max koncem roku 2024. Zde je to, co očekáváme od nové verze prémiových sluchátek Apple, následované některými potenciálními funkcemi, o kterých doufáme, že je také uvidíme.

USB-C

Podle Gurmana Apple nahradí port Lightning na AirPods Max port USB-C. To zajistí, že sluchátka budou odpovídat evropským předpisům a přinese konzistentnost v celé řadě AirPods. To samozřejmě znamená, že AirPods Max 2 budou dodávány s nabíjecím kabelem USB-C na USB-C, nikoli s kabelem Lightning.

Bluetooth 5.3

Bluetooth 5.3 již najdete v AirPods Pro 2, řadě iPhone 15 a nejnovějších modelech Apple Watch. Podporují jej také všechny Macy vydané v roce 2023. Proto je pochopitelné, že AirPods Max‌ druhé generace budou podobně podporovat nejnovější standard Bluetooth. Bluetooth 5.3 obsahuje vylepšení, která mohou zlepšit spolehlivost bezdrátového připojení a také vylepšenou životnost baterie.

Nové barvy

Apple nabídne druhou generaci AirPods Max ve svěžích barvách, podle zprávy Bloomberg z října 2023. I když, jaké by tyto barvy mohly být, není v současné době známo. AirPods Max jsou v současné době k dispozici v barvách vesmírně šedá, stříbrná, zelená, modrá a růžová, ačkoli výměnné náušníky umožňují mnoho barevných kombinací.

Nejnovější zprávy naznačují, že se u AirPods Max 2 neočekávají žádné další velké změny, i když se plány Applu mohou od nynějška do jejich vydání na konci roku 2024 změnit. Zde jsou vylepšení a změny, které, jak doufáme, nakonec uvidíme.

Čip H2 

Zdálo by se rozumné, aby AirPods Max 2 obsahovaly čip H2, vlastní čip společnosti Apple navržený speciálně pro sluchátka. Čip H2 umožňuje vylepšený výpočetní zvuk pro zlepšení kvality zvuku a prodlužuje životnost baterie. Nejnovější zpráva od Marka Gurmana naznačuje, že Apple v současné době neplánuje zahrnout tento čip do AirPods Max 2, což by také připravilo sluchátka o funkce specifické pro H2, jako je Adaptivní zvuk a další.

Čip U2 a přesné vyhledávání

Čip U2 Ultra Wideband společnosti Apple lze nalézt v nejnovější řadě iPhone 15, Apple Watch Series 9 a Apple Watch Ultra 2 a umožňuje přesné vyhledávání v aplikaci Najít. Aktuální ‌AirPods Max‌ mají podporou aplikace Najít, ale neobsahují přesné vyhledávání.

Přepracované pouzdro Smart Case

Když Apple představil ‌AirPods Max‌, pouzdro Smart Case vyvolalo spoustu negativních komentářů pro svůj zvláštní vzhled a špatnou celkovou ochranu ve srovnání s tradičními pevnými pouzdry, která přicházejí s jinými prémiovými sluchátky. Neexistují žádné zprávy o tom, že Apple plánuje přepracovat pouzdro, ačkoli jeden patent Applu popisuje nové pouzdro.