V průběhu let Apple výrazně vylepšil svou funkci AutoFill pro automatické vyplňování hesel, adres, informací o kreditních kartách a dalších. S letošními verzemi iOS 17, iPadOS 17 a macOS Sonoma Apple provedl další významné vylepšení.



Nyní můžete používat Automatické vyplňování kdekoli v operačních systémech. Ideálně by tato nová funkce nebyla nutná. Po výzvě k zadání hesla se automaticky zobrazí automatické vyplňování hesla. Když budete vyzváni k zadání adresy, automaticky se zobrazí vaše informace. A většinu času se tak děje. Ale ne vždy. V situacích, kdy se Automatické vyplňování neobjeví automaticky, vám kryjí záda macOS Sonoma, iOS 17 a iPadOS 17.

V macOS Sonoma nyní můžete kliknout pravým tlačítkem na textové pole, zvolit Automatické vyplňování a zvolit automatické vyplňování buď hesla, nebo kontaktních údajů. Můžete klepnout na textové pole na iPhonu a iPadu, zvolit „Automatické vyplňování“ a provést to samé. Když z této nabídky vyberete „Hesla“, budete vyzváni k ověření pomocí Face ID nebo Touch ID. Poté uvidíte seznam vašich přihlašovacích údajů uložených v aplikaci Klíčenka. To zahrnuje uživatelská jména, hesla a dvoufaktorové ověřovací kódy.