Jednou z užitečnějších změn u posledních modelů Apple Watch je podpora rychlého nabíjení. To vám umožní rychle dobít baterii Apple Watch mnohem vyšší rychlostí než dříve. 



Následující modely Apple Watch podporují rychlé nabíjení:

  • Apple Watch Series 7
  • Apple Watch Series 8
  • Apple Watch Series 9
  • Apple Watch Ultra
  • Apple Watch Ultra 2

Apple říká, že s rychlým nabíjením se může úroveň baterie vašich Apple Watch dostat z 0 na 80 % za přibližně 45 minut.

Co potřebujete k rychlému nabití Apple Watch?

Součástí Apple Watch je magnetický rychlonabíjecí kabel USB-C. Jak jsme již dříve uvedli, rozdíl s tímto kabelem je v tom, že má kolem magnetické nabíječky hliník místo plastu. I když je tento kabel součástí balení Apple Watch Series 7, Series 8 a Ultra, můžete si jej také zakoupit samostatně. Kabel měří na délku 1 m, číslo modelu kabelu je A2515, takže pokud kupujete od třetí strany ujistěte se, že kupujete tento konkrétní model.

Druhou důležitou částí je napájecí adaptér. V balení Apple Watch adaptér není. To znamená, že budete muset použít ten, který již máte, nebo si koupit nový. Apple říká, že jakýkoli napájecí adaptér USB-C, který podporuje USB Power Delivery 5 W nebo lepší, je schopen rychlého nabíjení. A konečně, pokud používáte duální nabíječku MagSafe, nemůžete využít možnosti rychlého nabíjení, bez ohledu na to, jaký kabel nebo napájecí adaptér používáte. Nabíjecí puk však můžete umístit do libovolného doku třetí strany.