WhatsApp v poslední době zavádí spoustu nových funkcí a zdá se, že přibudou další. Po oznámení podpory přístupových klíčů nyní WhatsApp zavádí mizející zvukové zprávy pro uživatele, kteří mají na svých telefonech nainstalovanou beta verzi aplikace.



Zprávu jako první přinesl web WABetaInfo, který se dozvěděl, že někteří uživatelé používající nejnovější beta verzi aplikace WhatsApp mohu posílat mizející zvukové zprávy. Tato funkce funguje v podstatě stejným způsobem jako odesílání fotografií a videí s povolenou funkcí „Zobrazit jednou“. S touto možností média zmizí, jakmile je otevře druhá osoba. Funkce Zobrazit jednou byla představena v roce 2021. O rok později začal WhatsApp blokovat snímky obrazovky a záznamy obrazovek těchto typů médií.

Uživatelé s největší pravděpodobností nebudou moci stahovat ani nahrávat mizející zvukové zprávy. Bohužel není známo, kdy WhatsApp tuto funkci zpřístupní veřejnosti, protože k ní v tuto chvíli nemají přístup ani všichni uživatelé beta verze. Kromě přístupových klíčů a mizejících zvukových zpráv WhatsApp poprvé pracuje také na aplikaci pro iPad. Aplikace pro iPad, která je v současné době k dispozici jako beta verze, funguje přesně stejným způsobem jako aplikace pro Mac a umožňuje uživatelům připojit svůj účet WhatsApp z telefonu a používat jej na tabletu.