Společnost Apple už se mnohokrát zmínila o tom, že ve sféře zdravotnictví je stále prostor pro vývoj nových aplikací. Podle Bloomberg Apple momentálně na některých aplikacích intenzivně pracuje, konkrétně na aplikaci, která by sledovala přesně spánkový režim a dále na aplikaci pro fitness.



Obě aplikace by využívaly snímač tepové frekvence a byly by dostupné pro Apple Watch. Apple již nabídl u WatchOS 3 aplikace pro měření tepové frekvence a sledování průběhu spánku, ale jejich celkové funkce jsou velmi omezené. Apple slibuje vylepšení u nové aplikace pro měření tepové frekvence, která bude měřit tep jiným způsobem a zároveň bude vypočítávat kondici nositele Apple Watch.

Společnost Apple zřejmě nepředstaví nové aplikace v dohledné době, protože současné Apple Watch vydrží uživateli jeden den, tak by aplikace pro měření průběhu spánku pozbývala smyslu. Představení se očekává až s příchodem nových Apple Watch, které budou mít lepší životnost baterie. Apple dále plánuje rozšíření aplikace Zdraví mezi lékaře, aby mohli vylepšovat diagnózu v průběhu léčby pacienta. Dále by měla být zdravotní data centralizovaná, aby k nim měli přístup všichni zdravotní pracovníci.

Aplikace by také mohly zpracovávat data samostatně a doporučit tak rovnou uživateli vylepšení jeho životního stylu. Aplikace Zdraví momentálně ukazuje pouze statistiky a je na uživateli, jestli něco změní či vylepší.

activity_watchface_-_apple_watch_series_2_review

Zdroj: 9to5mac.com