india icon indieSpolečnost Apple se už dlouhou dobu snaží, aby v Indii mohla vyrábět své produkty, avšak požadavky země jsou velmi přísné pro maloobchodníky a firmy, proto to bude pro Apple nesnadný úkol.



Zda Apple otevře svůj Apple Store v Indii je zatím nejasné, ale pokud by tomu tak bylo, tak musí zde i své produkty vyrábět. Indie obecně vyžaduje, aby maloobchodní sítě vyráběly své produkty alespoň částečně v jejich zemi, ačkoli Apple dříve prohlásil, že by tyto požadavky mohl obejít.

Na začátku tohoto roku Foxconn prohlásil, že chce otevřít výrobní závod v Indii, ale od té doby jsme o tomto plánu neslyšeli. Ale dnešní zpráva přidává této myšlence na pravdě, protože sám Apple přiblížil Foxconn k tomu, aby mohl vyrábět iPhone v Indii. Pro Apple by to bylo velmi výhodné, protože by mohl své nové produkty rovnou v Indii prodávat, a ty by se tak dříve dostaly k zákazníkům. Cena iPhone by byla pro indické zákazníky mnohem nižší, protože v součastnosti se k ceně iPhone přidává vysoké dovozní clo. Celkově by mohla cena iPhone poklesnout, kdyby Apple přesunul většinu výroby do Indie.

iphone-6-ios-9-1

Zdroj: 9to5mac.com