iphone-7-iconDisplayMate otestoval novou vlajkovou loď společnosti Apple. Informace o displeji iPhonu 7 vzbuzovaly pozdvižení už od té doby, co byl představen. A podle testu od DisplayMate jde o opravdu impozantní a nejlepší LCD displej s jakým se můžeme setkat.



DisplayMate dokázal, že jde o opravdu nejlepší LCD displej a potvrdil, že se jedná o největší vylepší od iPhonu 6. K hlavním vylepšení patří standard DCI-P3 Wide Color Gamut, díky kterému zobrazí větší barevou škálu. Tento standard mají například nejnovější UHD televize. Apple přidal tento standard kvůli přesnosti barev, a ty jsou tak k nerozeznání od reality. To znamená, že iPhone 7 má obrovskou výhodu oproti konkurenci.

Dále displej má nejvyšší jas, který byl doposud u mobilních zařízení naměřen. I odrazivost displeje patří k nejlepším, ta je 4,4 %, což je až rekordní hodnota u mobilních zařízení. Apple dosahuje ještě nižší odrazivosti u iPadu Pro 9,7″, který má odrazivost 1,7 %. Při měření kontrastního poměru má iPhone 7 také úžasné výsledky ve srovnání s jinými IPS LCD displeji.

iphone-7-2

Zdroj: iphonehacks.com