apple novinky logo icon applenovinky.czPravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 17. do 23. října dělo okolo společnosti Apple? Nejdůležitější je bezpochyby přesné datum představení nových jablečných notebooků. Mac keynote se bude konat příští čtvrtek 27. října od 19. hodin.



Apple odsouvá vývoj Apple Car na později

Podle deníku Bloomberg společnost Apple změnila své plány ohledně vlastního automobilu. V současné době zmenšila tým, který pracuje na Projektu Titan. Zlom nastal od doby, kdy tým převzal Bob Mansfield. Stovky zaměstnanců tak byly propuštěny, zbývající zaměstnanci pracují na softwaru pro autonomní auto.

apple_icar_concept_project_titan_by_lpy974_on_flickr

 

Apple vydal iOS 10.0.3 pro iPhone 7 a iPhone 7 Plus

Společnost Apple vydala aktualizaci iOS 10.0.3 pro iPhone 7 a iPhone 7 Plus. Nová aktualizace iOS řeší problém s LTE připojením u nových iPhonů, protože některým uživatelům dočasně vypadával signál.

 

Apple najal experta, aby Siri byla ještě chytřejší

Umělá inteligence je nyní stěžejní pro všechny větší společnosti, včetně Facebooku, Googlu a hlavně Applu. Společnost se sídlem v Cupertinu byla posazena na pomyslný vrchol hory před mnoha lety s pozoruhodným náskokem v oblasti, kterou teď vnímáme jako umělou inteligenci, a to díky Siri.

Apple prozradil Apple Watch Victory

Apple na svém webu AppleCare+ pro Spojené arabské emiráty ukázal Apple Watch Victory, tento typ hodinek ovšem nebyl nikdy představen. Pokud se podíváme na AppleCare+ pro Kanadu, tak zjistíme, že na stejném místě se nachází Apple Watch Nike+. Možná se jedná o školáckou chybu a mohli bychom se v brzké době dočkat nového typu.

apple_watch_applenovinky.cz_pozadi

 

Apple změnil web v Thajsku na černou a bílou po smrti krále Bhumibola Adulyadeje

Apple změnil kompletně úvodní stránku pro Thajsko, kde nyní uvidíme pouze černou, bílou a stupně šedi. Tyto barvy nyní symbolizují státní smutek po smrti krále Bhumibola Adulyadeje. Bhumibol Adulyadej sloužil jako devátý monarcha v Thajsku od roku 1946.

 

Angela Ahrendts prozradila, jak budou vypadat nové jablečné obchody

V rozhovoru na summitu nejmocnějších žen na světě roku 2016 Angela Ahrendts sdělila svoji vizi, jak proměnit populární obchody společnosti Apple do prosperující komunity. „Obchod je nyní největším produktem, který vyrábíme,“ řekla.

iPhone 7 Jet Black má problém s potiskem na zadní straně telefonu

Pokud jste vyznavači čistého designu, tak Vás iPhone 7 ve variantě Jet Black příjemně překvapí. Při strhávání ochranné fólie totiž můžete snadno strhnout i původní originální potisk „iPhone“ vč. certifikátů. Ovšem jak říkáme v redakci „na funkci to nemá vliv“.

iphone 7 jet black icon

Apple Pay nově podporuje další banky

Apple Pay nově podporuje další banky. Nová dvacítka bank umožní opět více lidem platit pomocí svých chytrých hodinek od Applu nebo pomocí iPhonu. Bohužel, v ČR jsme se této podpory ještě nedočkali. Od spuštění v USA se tato služba od Applu rozšířila například do Kanady, Francie, Anglie a nově i do Japonska nebo Ruska.

Špičky Applu dostanou akciový bonus 25 milionů dolarů

Společnost Apple se minulý týden rozhodla ocenit výkonný tým, díky kterého se jablečné firmě jako celku velmi dobře daří. Ve výkonném týmu najdeme třeba osoby jako je Eddy Cue, Phil Schiller a další. Apple hodlá tomuto týmu až do roku 2021 vyplácet podnikové RSU akcie.

Více než 90% Apple nabíječek a kabelů prodávaných na Amazonu jsou falešné, říká Apple

Neexistuje žádný nedostatek nabíječek nebo kabelů prodávaných společností Apple. Přitom to tak může vypadat nebo v druhém případě zákazníci nakupují tyto věci na Amazonu za levnější cenu, než jakou nabízí Apple.

Hello again: Apple rozeslal pozvánky na Mac keynote

Apple právě rozeslal pozvánky na svůj říjnový Keynote! Ten se bude konat ve čtvrtek 27. října 2016. Spekulace se tedy potvrdily a za osm dní se dočkáme nových Maců. AppleNovinky.cz Vám budou přinášet v době keynote ty nejčerstvější informace.

keynote

iCloud měl rozsáhlý výpadek

iCloud postihl rozsáhlý výpadek. Dle tweetů a tipů zaslaných na zahraniční server 9to5mac.com se výpadek týká USA i Evropy. Ostatní služby jako je FaceTime nebo iMessage jsou funkční. Problém nastává v případě, kdy chce pomocí webu uživatel najít svůj iPhone, protože služba Find My Phone je vázána na iCloud.

Návrat na iOS 9 už není možný

Apple v úterý ukončil podepisování svého systému iOS 9.3.5 pro všechna iOS zařízení. Znamená to tedy, že na iOS 9 se už nemůžete zpátky vrátit. Apple také ukončil podepisování pro iOS 10.0.1.

IBM používá nejvíce Maců ze všech firem

Tento týden na konferenci uživatelů JAMF, Fletcher Previn ze společnosti IBM mluvil o zavádění Maců do společnosti, neboť IBM dostala tuto možnost v loňském červenci. Kdy měla za cíl ve své společnosti používat padesát tisíc Maců, ale nyní už má mezi svými zaměstnanci 90 000 Mac zařízení.

Vývojář objevil novou funkci klávesnice na iOS

Kreativní Apple hacker i vývojář Steve Troughton-Smith včera zveřejnil na Twitteru, že našel novou funkci klávesnice na iPhone. Kód pro tuto funkci byl zřejmě v systému už od iOS 8, ale tato fuknce zatím nebyla Applem zveřejněna.

 side-by-side-keyboard-kopie

Apple si nechal patentovat klávesnici s variabilním stiskem kláves

Dnes byla zveřejněna patentová přihláška společnosti Apple, ve které popisuje způsob oddělení mechanického pocitu při stisku kláves od elektrického, který by byl korigován pomocí senzorů, což umožňuje větší přizpůsobení zpětné vazby kláves.

Známe název OLED panelu pro nový MacBook

Za necelý týden se potvrdí nebo vyvrátí všechny spekulace okolo nových MacBooků. Jednou z velmi zmiňovaných novinek je OLED panel. My známe jeho název! Bude se jmenovat „Magic Toolbar“. Použité slovo „Magic“ je již známé z příslušenství pro Mac, například Magic Mouse.

Někteří uživatelé hlásí problém s blikajícím displejem na 12″ MacBooku

Vzrůstá počet uživatelů, kteří u svých 12″ MacBooků Early 2016 mají problém, který způsobuje problíkávání displeje při připojení redukce z USB-C na HDMI. Podle magazínu Apple Insider dochází k tomuto problému při připojení MacBooku k externímu displeji.

iPhone 7 a iPhone 7 Plus jsou nejprodávanějšími iPhony

Podle Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) tvořily iPhone 7 a iPhone 7 Plus celých 43 % všech prodaných iPhonů ve třetím čtvrtletí v tomto roce, i když do tohoto kvartálu spadaly pouze dva týdny. Podle magazínu Investors 31 % prodeje tvořily menší iPhony 7 a 12 % patřilo větším modelům.

Speciální obchod s Apple Watch se v Galerii Lafayette zavírá

Zpráva na francouzském webu Mac4Ever uvádí, že společnost Apple plánuje uzavřít luxusní obchod s Apple Watch uvnitř slavného nákupní domu Galeries Lafayette. Je to jeden ze tří Apple Storů, který byl otevřen ku příležitosti zahájení prodeje Apple Watch v roce 2015.

Čína je největším trhem na App Store

Čína je nyní  největším trhem na App Store. Vždy se jednalo o USA, ale nyní je tomu jinak. Čína v posledním kvartálu doslova raketově zvýšila svůj podíl tržeb. Mezi top 3 země, kde však nebyl raketový vzrůst patří USA a Japonsko.

 App-Store-Apps

Apple spustil Facebookovou stránku rádia Beats 1

Společnost Apple spustila svojí Facebookovou stránku rádia Beats 1. Beats 1 je celosvětově známá radio stanice, kterou provozují lidé na rozdíl od jiných rozhlasových Apple Music stanic, které jsou generovány podle počítačových algoritmů.

Apple Pay bude pravděpodobně brzy v Německu

Společnost Apple rozšiřuje svoji službu Apple Pay postupně do dalších zemí, poslední byl Nový Zéland. Ostatní regiony stále čekají, naštěstí obyvatelé Německa se asi brzo dočkají. Podle webové stránky to vypadá velmi nadějně.

Australskému instruktorovi surfu se v autě vznítil iPhone 7

Australský instruktor surfu prohlásil magazínu 7 News, že chytrý telefon iPhone 7, který zanechal ve svém autě, způsobil požár a zničil celé auto. Mat Jones zanechal svůj iPhone 7 v autě pod oblečením. Pří návratu ke svému autu zažil šok. Své vozidlo našel poškozeno požárem.

 iphone-7-fire

Výzkumný tým využívá iPhone jako základ mobilní laboratoře

Není žádným tajemstvím, že Apple má ambiciózní plány pro iPhone a Apple Watch ve zdravotnictví, ale není to jediná společnost, která hledá způsoby, jak integrovat smartphone v oblasti medicíny. Vědci z univerzity ve Washingtonu použili iPhone jako základ přenosné laboratoře, která detekuje rakovinu v lidském těle.