Pravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 13. března do 19. března 2017 událo okolo společnosti Apple? Tento týden se objevily další novinky, které se týkají iPhonu 8 jako i během předešlých týdnů, zajímavostí bylo, že tento týden vyšly dvakrát bety operačních systémů iOS a macOS. Dočkáme se příští týden konečné verze pro veřejnost?



 

Analytik tvrdí, že Samsung Galaxy S8 nebude hitem, díky iPhonu 8

Analytik Ming-Chi Kuo, který se výhradně zabývá společností Apple, se nyní podíval, jak dopadne představení Samsung Galaxy S8 a jak na tom budou následné prodeje. Nicméně Kuo je přesvědčen, že po Galaxy S8 bude menší poptávka než tomu bylo u Galaxy S7.

Swift je 10. nejpopulárnější programovací jazyk

TIOBE index, který měří popularitu programovacích jazyků hlásí, že Apple Swift z nich pronikl na 10 místo. Relativně nový programovací jazyk na 10 místě je impozantní úspěch. TOBIE ale nevěří, že Swift bude stoupat v žebříčku výš.

Apple začal konečně školit online zaměstnance Apple Storů

Celé roky Apple najímá školitele, kteří cestují po celém světe a zaučují budoucí zaměstnance Apple Storů vč. lidí do Genius barů. Apple zahájil konec těmto školením často až na 3 týdny a začne pořádat online semináře na webových stránkách ve své administraci, kam se dostanou pouze zaměstnanci Applu.

Apple aktualizoval doplňky k HomeKit a zveřejnil nové video!

Společnost Apple přepracovala seznam kompatibilních HomeKit doplňků. Seznam nyní obsahuje i externí odkazy přímo na daný výrobek a jeho dostupnost. Na těchto stránkách najdete vše potřebné, co týká HomeKit a kompatibilního příslušenství.

Apple právě vydal šestou betu iOS 10.3 pro vývojáře!

Apple právě vydal šestou betu macOS Sierra 10.12.4 pro vývojáře!

Unikla data o připravovaných iPadech!

Byla objevena data, která se týkají připravovaných iPadů. Nových dat si všimla společnost Fiksu, která se zabývá mobilním marketingem. Společnost Fiksu našla v protokolech čtyři nové zástupce iPadu, avšak to neznamená, že se dočkáme čtyř nových iPadů.

Hlava Apple týmu vysvětluje, jak se Siri učí nový jazyk

Jedna věc, ve které je Apple nesporný král je prostor lokalizace osobního asistenta. Podporuje 24 jazyků a přes 36 nářečí. Na rozdíl od asistenta Google, který pochopil jen pět jazyků a Alexa, která pochopila jen dva a to angličtinu a němčinu.

Z technologických společností má Apple nejlepší technickou podporu

Technická podpora je velmi důležitá a měla by být součástí všech technologických společností. Bohužel, ne vždy je tato podpora tak dobrá, jak by měla být, a proto velmi často zákazníci technickou podporu kritizují a označují za nedostatečnou. V tomto ohledu ale Apple boduje, jeho podpora je už potřetí označena jako nejlepší.

Mazda nasadí Apple CarPlay i do starších vozů

Jednou z posledních velkých automobilek, které zatím nenabízela Apple CarPlay byla Mazda. Ta tento týden potvrdila, že bude mít podporu od Applu ve svém systému Mazda Connect.

Vypadá to, že se nového iPadu Pro dočkáme začátkem dubna

Tchajwanský magazín DigiTimes vydal zprávu, že představení nového 10,5″ iPadu se dočkáme začátkem dubna při příležitosti otevření Apple Parku. Magazín DigiTimes dříve uvedl, že nových iPadů se dočkáme až v květnu nebo červnu, ale nyní má společnost Apple tlačit na výrobce, aby se vše stihlo včas.

Apple Watch Nike+ a Hermès jsou exkluzivní i systémem v hodinkách

Často se objevují různé dotazy v naší skupině a proto jsme se rozhodli napsat tento článek. Hodinky Apple Watch jsou pro někoho skvělým společníkem, monitorovacím zařízením, sekretářkou filtrující informace nebo třeba pouze doplnkem. Apple uvedl na trh i speciální edice Apple Watch hodinek a to v podobě Apple Watch Nike+ a Apple Watch Hermès.

Apple právě vydal šestou betu tvOS 10.2 pro vývojáře!

Apple právě vydal šestou betu watchOS 3.2 pro vývojáře

Apple najal odborníka na bezpečnost z iOS komunity

Společnost Apple najala Jonathana Zdziarskiho, forenzního konzultanta a bezpečnostního výzkumníka, který byl důležitou součástí bezpečnostní komunity iOS. Zdziarski dal o sobě velmi vědět během konfliktu společnosti Apple s FBI v loňském roce.

Podívejte se na nejnovější záběry Apple Parku!

Nejnovější záběry z Apple Parku napovídají, že představení iPadů v budově Steva Jobse je velmi nepravděpodobné. Terén v okolí není upravený a společnost Apple nebude riskovat zranění účastníků, ale bližší pohled napovídá, že uvnitř se už začíná něco dít.

iPhone 8 nabídne pouze zaoblené okraje displeje, které nebudou mít žádnou funkci

Očekává se, že na podzim tohoto roku společnost Apple představí aktualizovaný iPhone 7s a iPhone 7s Plus a navíc i zcela inovativní iPhone 8. Displej tohoto iPhonu by měl být přes celou přední část a zároveň jeho velikost by neměla překročit rozměry 4,7″ iPhonu.

Samsung chce opět vyrábět čipy pro iPhony a iPady

Společnost Apple využívá už tři roky jako výrobce svých čipů tchajwanskou společnost TSMC, které jsou využívány od iPhonu 6. Výhradním výrobcem čipu A11, který bude použit u iPhonu 8, by také měla být tato společnost. Ale společnost Samsung se nevzdává a chce opět vyrábět čipy pro Apple.

Výrobce iPhonů, Pegatron, je připraven začít s výrobou v USA

Společnost Apple čelí poslední dobou tlaku ze strany amerického prezidenta, aby přesunula svoji výrobu iPhonů do Spojených států. Navíc společnosti Apple hrozí, že na její produkty bude uvaleno 40% dovozní clo.

Nový 9,7″ iPad Pro 2 se dočká pouze minimální aktualizace

Zatím sice není jasné, co má společnost Apple v plánu na jaře představit, ale určitě se dočkáme představení nových iPadů. Společnost Apple momentálně tlačí na výrobce 10,5″ iPadů, aby jich bylo dostatek připraveno na prodej. Menší z iPadů se dočká pouze minotirních změn.

Jaké nové funkce může přinést iOS 11?

Vývojář Matt Birchler vytvořil svůj návrh toho, co by měla přinést aktualizace iOS 11. Ukazuje nám, že uzamčená obrazovka iPhonu nám může poskytnout daleko více informací a funkcí než dosud. Navíc se nejdená o nic, co by společnost Apple nemohla u iOS 11 představit.

Apple právě vydal sedmou betu iOS 10.3 pro vývojáře!

Apple právě vydal sedmou betu macOS Sierra 10.12.4 pro vývojáře!

AirPods a Apple Watch se prodávají pod cenou, aby přilákaly nové zákazníky

Podle analytika Neila Cybarta jsou sluchátka AirPods a hodinky Apple Watch prodávány pod cenou se záměrem získání nových zákazníků do ekosystému společnosti Apple. Analytik dále říká taková cenová strategie by byla nepředstavitelná před deseti lety, kdy naopak ceny Applu byly považovány za nepřiměřené.

Apple investuje 1,5 miliardy dolarů na výstavbu R&D centra v Číně

Společnost Apple oznámila investici ve výši 1,5 miliardy dolarů na výstavbu výzkumného a vývojového centra v Číně. Společnost plánuje vybudování dalších dvou center v Šanghaji a Suzhou. Celkem v Číně budou čtyři výzkumná a vývojová centra, která se mají otevřít později v tomto roce.

Proč je Apple úspěšnější než Samsung na poli chytrých hodinek?

Nová zpráva od Fast Company se zabývá tím, proč má společnost Apple navrch nad Samsung na poli chytrých hodinek. Vše začalo už v roce 2011, kdy se poprvé objevily zprávy, že společnost Apple pracuje na chytrých hodinkách. Jakmile se o tomto plánu Applu dozvěděli inženýři ze Samsungu, začali přemýšlet jak Apple porazit.

Existují první důkazy o Apple TV páté generace a také o tvOS 11

Jeden měsíc poté, co magazín Bloomberg uvedl, že společnost Apple testuje novou Apple TV, která bude schopna streamovat videa s vysokým rozlišením 4K, se objevily první důkazy toho, že tomu opravdu takto je. Ve vývojářských protokolech se objevila pátá generace Apple TV pod označením J105.

Co všechno už víme o chystaných iPadech?

Zvěsti o představení celé rodiny nových iPadů jsou značně zastíněny úniky o iPhonu 8, ale očekává se, že iPady budou představeny během tohoto roku a možná už za pár týdnů. Minulý týden bylo shrnuto, co všechno už víme o iPhonu 8 a tento týden se zaměříme na iPady.

Apple je úspěšný všude, ale kromě Číny

Podíl společnosti Apple na trhu v minulém čtvrtletí vzrostl ve všech zemích, avšak kromě Číny podle nové zprávy analytika z UBS. Společnost Apple také vítězí v mnoha žebříčcích úspěšných firem a zároveň jí také spousta firem tento úspěch závidí.

Čínský konkurent Uberu má svoji laboratoř nedaleko Applu

Minulý rok společnost Apple investovala jednu miliardu dolarů do čínského konkurenta společnosti Uber. Apple si tak zajistil místo ve výkonné radě společnosti Didi Chuxing a tato společnost otvíra svoji novou laboratoř pro umělou inteligenci nedaleko Applu.