apple novinky logo icon applenovinky.czPravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější zauběhlý týden. Co vše se od 31. října do 30. listopadu dělo okolo společnosti Apple? Tento týden byl ve znamení především zkoumání nového MacBooku Pro, narozenin Tima Cooka a také unboxingů nově prodávaných výrobků.



Nové MacBooky Pro postrádají kultovní zvuk při zapnutí

Společnost Apple z nového MacBooku Pro neodstranila pouze funkční klávesy a standardní USB porty, ale i kultovní zvuk, který jste mohli slyšet, když jste jej zapnuli. Po zapnutí uslyšíte pouze šum, který je charakteristický pro příjem nových mailů.

 MacBook Pro 13 2016 touch bar

Unboxing nového MacBooku Pro

Společnost Apple minulý čtvrtek představila nové modely MacBooku Pro. Jedná se o největší inovaci od roku 1998. Jablečná společnost změnila řadu prvků, na které jsme byli u jablečných notebooků zvyklí. Nabízíme vám první unboxing videa MacBooku Pro.

Podívejte se na unboxing Apple Watch Nike+

Minulou sobotu jsme vás informovali, že jablečná společnost začala prodávat chytré hodinky Apple Watch Nike+. Jedná se o speciální chytré hodinky, které jsou navrženy ve sportovním stylu. Jediný rozdíl oproti Apple Watch Series 2 je nabídka jiných řemínků. Nabízíme vám první unboxing video těchto hodinek.

nike-apple-watch-bigger

Jony Ive vyvrátil spekulace o dotykovém displeji na Macu

Jony Ive řekl v rozhovoru pro CNET, že jeho tým zamítl dotykový displej pro Mac před mnoha a mnoha lety. Jony Ive však naznačil, že společnost Apple pracuje na dalších vymoženostech v tomto odvětví, a podotknul, že nemyslí již představený Touch Bar.

Tim Cook oslavil své 56. narozeniny

CEO Applu Tim Cook oslavil své 56. narozeniny. Projděte si s námi život muže, který stojí ve vedení jedné z nejznámějších firem světa – společnosti Apple, která je synonymem pro inovace, detailnost a nadčasovost.

tim-cook-laughing

Nový MacBook Pro je o trošku výkonnější

Testy nového 13″ MacBooku Pro bez Touch Baru se pomalu začínají objevovat na populárních stránkách Geekbench. Díky testu tak můžeme vidět, jak si nový MacBook Pro vede ve výkonnostním benchmarku. Základní model MacBooku Pro má skóre 6 970.

Apple plánuje zlevnit službu Apple Music

Podle nové zprávy Digital Music News, společnost Apple plánuje zlevnit svojí streamovací službu Apple Music. Podle zveřejněné zprávy jablečná společnost hodlá zlevnit až o 20%. Apple chce tento krok učinit, aby mohl lépe bojovat s konkurenčními službami Spotify a Amazon Music.

Co je nového v iOS 10.2 beta 1?

Společnost Apple včera vydala první betu připravované aktualizace iOS 10.2 pro registrované vývojáře. Zatímco iOS 10.2 nepřinesl žádnou významnou změnu, ale obsahuje spoustu malých změn, oproti iOS 10.1, který přinesl funkci Portrét.

Apple přiští rok sníží cenu MacBooku Pro a představí model s 32 GB RAM

Společnost Apple právě představila nové modely MacBooku Pro, ale spolehlivý analytik Ming-Chi Kuo z KGI už je tady s představou, jak to bude vypadat příští rok. Podle jeho sdělení Apple sníží ceny u MacBooků Pro a také vylepší současné modely MacBooků Pro.

 apple-macbook-pro-touch-bar-2016-models

Foxconn v současné době vyrábí bezdrátové nabíjecí moduly pro iPhone 8

Apple teprve nedávno vydal svůj nový iPhone 7 a iPhone 7 Plus, společnost je již však v procesu rozhodování pro příští rok. Nejnovější zpráva od Nikkei uvádí, že v současné době je Foxconn ve fázi výroby a testování bezdrátových nabíjecích modulů, které by měly být s největší pravděpodobností představeny příští rok s iPhonem 8.

Apple má v plánu klávesnici s Touch Barem pro iMac

Po představení nových MacBooků Pro s Touch Barem a Touch ID je jasný, jakým směrem Apple nyní půjde. Přidání této klávesnice i pro iMacy a to jedině vytvořením externí klávesnice právě s Touch Barem a Touch ID. Využití v systému a aplikacích by bylo naprosto totožné jako u MacBooků Pro.

magic-keyboard-touch-bar

iFixit rozebral nový MacBook Pro 2016

iFixit opět na nic nečekal a vrhnul se do rozdělávání, zatím tedy pouze do  13″ MacBooku Pro bez Touch Baru. Ten má dva Thunderbolt 3 (USB-C) porty a jedná se o tu nejlevnější variantu (cena začíná na 45.990,- Kč) a narozdíl od iPhonu 7 má stále 3,5mm jack na sluchátka. 13″ verze je od předchozího modelu Pro o 25% méně energeticky náročná.

Nové záběry z dronu Apple Campus 2

Nové záběry z dronu Apple Campus 2, tzn. nové centrály Applu ukazují téměř kompletní venkovní fasádu, spolu s ní i polovinu solárních panelů na střeše. Celý areál má i mnoho nově vysázených stromů.

 campus

Apple snížil ceny u SSD disků u svých Mac zařízení

Společnost Apple v reakci na „Hello Again“ keynote, na které provedla představení svých nových MacBooků provedla snížení cen vysokokapacitních SSD disků. Toto snížení zasáhlo celou nabídku Mac zařízení. Nyní tak SSD o velikostech 512 GB a 1 TB koupite až o 5 000 Kč levněji.

Nová sluchátka AirPods budou k dispozici až v lednu příštího roku

Společnost Apple představila svá bezdrátová sluchátka AirPods začátkem září spolu s iPhonem 7, a přislíbila, že AirPods budou k dispozici koncem října. Společnost však těsně před Mac Keynote, která se konala minulý týden, vydala prohlášení, že potřebují více času na dokončení produktu.

 apple-airpods-earphones-wireless

Apple Pay přidává podporu pro další banky

Jedná se o 23 nových bank a družstevních záložen, podpora se však bohužel opět týká pouze USA. Apple Pay v tomto regionu vyplňuje poslední prázdná místa. Pomocí vašeho iPhonu, či Apple Watch můžete platit už i v Kanadě, Anglii, Francii, Japonsku či Rusku.

MacBook Pro má neuvěřitelně rychlý SSD disk

Nový MacBook Pro bez Touch Baru byl podroben testu na QuickBench. Výsledky ukazují, že společnost Apple měla pravdu, když tvrdila, jak moc je nový MacBook rychlý. Nejrychlejší by měl být 15″ MacBook Pro, ale to neznamená, že 13″ model je pomalý.

Speciální řemínky přidají na Apple Watch FaceTime a externí kameru

Dlouhou dobu se objevovaly různé spekulace, že jablečná firma zkoumá možnost, jak do Apple Watch přidat FaceTime kameru. Zatím se tak nestalo a není vůbec jisté, zda se tak někdy v budoucnu stane. Společnost Glide začala pracovat na speciálním řemínku, který přidá na vaše Apple Watch 2MP selfie kameru a druhou 8MP pro klasické focení.

cmra

KGI: Apple bude do pěti let leader v rozšířené realitě

Společnost KGI spekuluje o tom, že Apple se zaměří na rozšířenou realitu místo virtuální realitu, a jablečná firma tak získá ohromný náskok před ostatními hráči na trhu, když uvede jako první své produkty a stane se leadrem v této oblasti.

iOS drží nejnižší tržní podíl od roku 2014

Nejnovější data výzkumu společnosti Strategy Analytics jasně ukazují, že operační systém Android drží 87,5 % podíl na celosvětovém trhu s chytrými telefony. Získané údaje jsou z třetího kvartálu, který probíhal od června až do září.

ios_10_icon

Apple odebral aplikaci upozorňující na trestné činy

Jedná se o aplikaci Vigilante, která uživatele upozorní na trestné činy v okolí. S její pomocí lidé mohli nahlašovat trestnou činnost v jejich blízkosti. Po necelém týdnu užívání v New Yorku, Apple aplikaci z App Storu odebral.

Na nový MacBook Pro přibývají stížnosti od profesionálních uživatelů

Je to více než týden, co společnost Apple představila na své keynote nový MacBook, u kterého se hlavně zaměřila na Touch Bar, který nahradil funkční klávesy. Prvotní reakce médií na nový MacBook byla pozitivní, přes víkend se ale vše změnilo.

Některé druhé a třetí generace Apple TV nepracují správně

Problém, který trápí některé uživatele druhé a třetí generace Apple TV, začíná mít vliv i na další majitele set-boxu. Majitelé se snaží nalézt řešení na fórech.

 apple-tv

Redukce, kabely a rozbočovače pro USB-C port na MacBooku Pro

V souladu s 12″ MacBookem společnost Apple odstranila všechny porty u nového MacBooku Pro až na USB-C port. Ten nyní dostal označení Thunderbolt 3 a můžete pomocí jej nabíjet MacBook, propojit s HDMI, VGA, DisplayPort, a tak vytváří jeden standard pro všechny porty.

 satechi-5-in-1

Apple obdržel rekordní počet objednávek na nový MacBook Pro

Phil Schiller v rozhovoru pro deník The Independent prozradil, že společnost Apple dostala mnohem více objednávek na nové MacBooky Pro, než na jakoukoliv předchozí generaci MacBooků Pro.

Nový konkurent pre Apple Pay sa volá Chase Pay

Chase predstavilo nový platobný systém Chase Pay, ktorá sa začne používať od  roku 2017. Digitálna peňaženka bude integrovaná do Walmart aplikácie. Pri pokladni ukážete predavačke len QR kód čím aj zaplatíte.

image-wells-fargo-apple-pay-ad

Apple ve svém tajném centru pracuje na Siri

Podle Bussines Insider má společnost Apple tajné kanceláře v Cambridge v Anglii, kde zaměstnanci pracují na tom, aby Siri měla mnohem více přirozený projev. Tato zpráva je založena na zdroji, který zná pár zaměstnanců z této tajné základny jablečné firmy.

Indie kupuje technologii, která dokáže odemknout iPhone

Magazín Economic Times informoval o tom, že indická vláda překvapila zájmem o koupi technologie Cellebrite, která byla využita k získání přístupu do iPhonu v případě střelby v San Bernardinu. FBI údajně za technologii zaplatila jeden milion dolarů a kvůli tomu teď vede soudní spor se společností Apple.

india-120120

Apple zľavnil USB-C adaptéry

Na update MacBooku Pro sme čakali dlhú dobu a pred pár týždňami sme sa aj dočkali. Najväčším mínusom nového MacBooku pro môže byť fakt, že má len USB-C porty. Ak nemáte doma USB-C kábel tak môžete použiť USB-C adaptér.

Apple zľavnil externé 4K a 5K displeje LG o 25%

Po zľavnení všetkých USB-C adaptérov sa Apple rozhodol znížiť ceny nových externých displejov LG UltraFine predstavených 27. októbra. Nové displeje boli vyrobené v spolupráci s Apple ako externý displej pre MacBook Pro. LG displej je možné pripojiť cez USB-C.

 img_0784

Apple predstavil novú reklamu pre vodotesný iPhone

Apple predstavilo novú reklamu nazývanú „Dive“ prostredníctvom, ktorej chce ukázať prednosti nového iPhonu 7 medzi ktoré patria hlasný reproduktor a vodotesnosť. Táto reklama sa objavila na oficiálnom YouTube kanály.

Podívejte se na aplikace, které budou využívat Touch Bar

Touch Bar nahrazuje funkční klávesy u nového MacBooku Pro, díky němu uvidíte rovnou kontextová tlačítka a ovládání dané aplikace. Můžete se podívat jak bude vypadat Touch Bar u jednotlivých aplikací, které jsou od společnosti Apple.

screenshot-39screenshot-0screenshot-1screenshot-2screenshot-4

Magický čip W1 – podívejte se na video od Petra Máry

Specialista na Apple a Apple produkty Petr Mára natočil video, ve kterém prozrazuje tajemství iPhonu 7, který nemá 3,5 mm jack konektor. Obsahuje však doslova magický čip W1, kterým disponuje a kterým disponují i bezdrátová sluchátka Beats Solo 3 Wireless. Podívejte se na video níže, kde Petr Mára objasňuje kouzlo tohoto nového čipu.

Podle analytika Apple příští rok neprovede update iPhonu SE

Na společnost Apple je v posledních letech kladen velký tlak, aby udržela vysokou prodejnost svých chytrých telefonů. Analytik Ming-Chi Kua tvrdí, že jablečná společnost neprovede refresh iPhonu SE, který byl uveden letos na jaře.

18912-18531-16411-13243-160402-iphone_se-3-l-l

Kickstarter: Náhrada za MagSafe

Majitelia nového MacBooku Pro môžu byť nahnevaní na Apple, že odstránil MagSafe, ale nový projekt na Kickstartery im môže zlepšiť náladu. Už skôr sme písali o Griffin BreakSafe, ale uživatelia BrakSafe môžu byť trochu zmätení z jeho limitov.

Eddy Cue prodal akcie v hodnotě 37,5 milionů dolarů

Viceprezident Internetových služeb a softwaru Eddy Cue ve čtvrtek prodal 335 000 získaných Apple akcií. Celkový prodej mu vynesl 37,473 milionů dolarů. Podle Komise pro cenné papíry, Cue provedl výměnu v několika transakcích, které se pohybovaly od 111,53 dolarů až do 112,30 dolarů.

 18911-18529-18407-17127-160923-cue-l-l

Brzy pomocí aplikace Find My iPhone najdete i vypnutý iPhone

Nedávno byl společnosti Apple udělen patent, který popisuje metodu pro stanovení polohy iPhonu, který je vypnutý. To vás ochrání před zloději, kteří by váš iPhone okamžitě vypnuli. Aplikace Find My iPhone nyní ukazuje všechny polohy vašeho iPhonu, ale musíte ji to první povolit na vašem zařízení.

Jednoho dne vaše Apple zařízení rozezná váš obličej a odemkne se

Společnost Apple získala patent, který se týká technologie rozeznávání obličeje. Název patentu je Odemykání a zamykání mobilního zařízení pomocí rozeznávaní obličeje. To však nevylučuje, že by Apple tuto technologii nemohl využít i u Macu.

V Irsku se koná pochod na podporu stavby nového datového centra

Problémy okolo výstavby nového datového centra společnosti Apple v Irsku stále přibývají. Zdálo se, že všechny problémy byly vyřešeny v srpnu, kdy stavba byla schválena. Ale pár místních obyvatel s touto stavbou nesouhlasí, tak celá věc půjde až k Vrchnímu soudu.

image

Známý hacker ukázal jailbreak operačního systému iOS 10.1.1

Na konci minulého týdne se na serveru Reddit objevilo video, na kterém můžeme vidět iPhone 7 s operačním systémem iOS 10.1, který je jailbreaknutý. Sdílené video vypadalo jako fake, ale později se ukázalo, že ne. Na svůj Twitter účet publikoval známý hacker Luca Todesco obrázek jailbreaknutého iPhonu 7 s iOSem 10.1.1.