Pravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 13. února do 19. února 2017 událo okolo společnosti Apple? Společnost Apple zveřejnila několik videí na propagaci režimu Portrét u iPhonu 7 Plus, a také propagační videa iPadu Pro. Dozvěděli jsme se, kdy bude vývojářská konference a také další detaily ohledně iPhonu 8.



 

Apple upravuje v CarPlay nejotravnější věc s iOS Beta 10.3

Apple se držel u CarPlay známým pravidlem jediného domácího tlačítka, které zavede uživatele na jednoduchou domovskou obrazovku s ikonama. Je to sice příjemné, ale ne za jízdy v autě. Problém je třeba u přepnutí písničky, když jste např. v mapách.

Vědci vynalezli baterii, která může fungovat až deset let

Vědci z Harvardu vynazli baterii, která by mohla fungovat 10 let bez degradace, kterou známe dnes. Degradace je dnes problém u všech baterií, za pár let už MacBook či iPhone nevydrží to, co vydržel, když jste jej vybalili z krabice.

Podívejte se na ukázku pořadu Carpool Karaoke od Apple Music

Během předávání cen Grammy společnost Apple zveřejnila první reklamu na pořad Carpool Karaoke. Apple oficiálně oznámil práci na Carpool Karaoke již v minulém roce, ale dnes byly zveřejněny první ukázky a společnost doufá, že show zaujme.

Samsung bude vyrábět 160 milionů OLED displejů pro iPhone 8!

Společnost Samsung podepsala smlouvu s Applem na výrobu 160 milionů OLED displejů pro příští generaci iPhonu. Předpokládá se, že nový iPhone s OLED displejem bude představen letos na podzim a Apple nutně potřebuje dostatečné množství OLED panelů pro své zařízení.

Apple zveřejnil reklamy na režim Portrét u iPhonu 7 Plus

Společnost Apple vydala dvě reklamy, které jsou zaměřeny na režim Portrét u iPhonu 7 Plus. První video je nazváno spřízněná duše a vysvětluje, jak v režimu Portrét může daný objekt vystoupit z pozadí, když se použije efekt rozostření.

iPhone 8 bude fyzicky stejně velký jako iPhone 7 a bude mít větší baterii

Nová zpráva, která pochází od Ming-Chi Kua, prozrazuje, že iPhone 8 bude stejně velký jako 4,7″ iPhone 7 a přesto bude mít mnohem větší baterii. Ta by měla být srovnatelná s baterií u iPhonu 7 Plus.

Apple je 4. nejinovativnější firmou pro rok 2017

Fast Company publikuje každoroční seznam 50ti nejvíce inovativních firem pro rok 2017. Apple se letos umístil na 4. místě hned za společnostmi Amazon, Google a Uber. Za Applem se umístil např. Snapchat, Facebook a Netflix a další.

Apple potvrzuje bezdrátové nabíjení nového iPhonu

Apple se nově tento týden přidal k Wireless Power Consortium, kde je aktuálně 213 firem. To naznačuje bezdrátové nabíjení pro nový iPhone 8 (7s). Časté zvěsti o přidání indukčního napájení pomocí podložky, podobně jako např. Apple Watch tomu jenom přihrávají.

Podívejte se na změny Apple CarPlay v iOS 10.3 Beta

Už před pár dny jsem vás informovali o změnách směrem ke snadnému používání, které vyžadují méně pozornosti od řidiče a ten se tak může více soustředit na dění na silnici. Apple CarPlay v iOS 10.3 Beta prošlo slušnou změnou a to přidáním 3 naposledy používaných aplikací do levé lišty.

Futuristický projekt kybernetické kavárny Applu z roku 1997

Přibližně ve stejnou dobu, jako se vrátil bývalý CEO Apple Steve Jobs do společnosti. Tak v této době bylo považováno za důležité vybudovat kybernetickou kavárnu Applu ve spolupráci s Mega Bytes.

Podívejte se na druhou ukázku z pořadu Carpool Karaoke

Společnost Apple dnes zveřejnila již druhé video, které se týká jejich nadcházejícího pořadu na Apple Music s názvem Carpool Karaoke. Stejně jako v první ukázce nabízí rychlé průstřihy různými epizodami a ukazuje hvězdy, které se pořadu účastní.

Modely letošního iPhonu se budou lišit v použitém materiálu

Nová zpráva potvrzuje, že se dočkáme tří modelů letošního iPhonu. Prémiový model by měl mít diplej, který bude bez okrajů nebo zahnutý přes okraje a tento by měl mít označení iPhone 8. Zbývající dva modely budou mít standardní označení iPhone 7s a iPhone 7s Plus.

Apple si nechal patentovat displej, který dokáže snímat otisky prstů

Všichni očekávají, že iPhone 8 bude mít minimální rámeček okolo displeje nebo dokonce žádný. Tento klíčový požadavek, ale nejde dokromady se současným snímačem otisků prstů – Touch ID. Ten by měl být podle spekulací nahrazen snímačem duhovky, avšak nyní se zdá, že Apple půjde jinou cestou.

Apple zveřejnil video inspirované brazilským karnevalem zaměřené na režim Portrét

Společnost Apple zveřejnila na jablečném brazislkém YouTube kanále video, které je inspirované brazilským karnevalem probíhajícím v únoru a březnu. Apple chce videem upozornit na rozmanitost a svobodu projevu, stejně tak pokračuje ve své kampani „Vyfoceno na iPhone“, která se poslední dobou zaměřuje na režim Portrét.

Čínská společnost BOE bude dodávat flexibilní displeje pro iPhone

Podle Blomberg společnost Apple jednala s čínskou společností BOE, která by se měla stát dodavatel flexibilních displejů pro nadcházející iPhone. Byla by tak první společností z Číny, která dodává dipsleje kromě Japonska a Jižní Koreje.

Apple stále bojuje proti novému právu na opravu

Společnost Apple bojuje proti nové legislativě, ve které by bylo ukotveno právo na opravu. To by umožňovalo uživatelům a servisům třetích stran mít přístup k oficiálním manuálům a náhradním dílům. Ve státě Nebraska proběhne slyšení příští měsíc a společnost Apple stojí oficiálně proti tomuto zákonu.

Apple je arogantní na investory a hledá akvizici v online videu

Agentura Bloomberg zveřejnila nové informace ohledně chování Applu k investorům. Podle ní je Apple v pozici, kdy si jasně vybírá pouze velké a významné investory, naopak k těm ostatním se chová nekorektně a automaticky je zamítá. Největším oblastí, kterou Apple zamítá jsou investiční bankéři k těm má asi firma averzi z rizika.

Minecraft hráč vytvořil za 232 hodin Apple Campus 2

Minecraft hráči mají zřejmě dost času, protože investovat 232 hodin na vytvoření Apple Campusu 2 v této hře už něco zabere. Tato výstavba jedné z nejdražších a ambiciózních budov ve Spojených státech v Cupertinu v Kalifornii trvá už několik let. Vytvoření podoby tohoto Campusu „Spaceship“ bylo uskutečněno během jednoho roku.

Nový iPhone 8 bude mít funkční část displeje místo Touch ID

Podle spolehlivého analytika Ming-Chi Kua bude mít nový iPhone 8 speciální oblast v dolní části displeje, která je označována jako funkční oblast a bude sloužit místo Touch ID. Celková úhlopříčka displeje bude 5,8″ včetně funkční části.

Apple předběhl Samsung ve čtvrtém kvartálu roku 2016 a BlackBerry je na nule

Společnost Gartner zveřejnila data týkající se prodejů chytrých telefonů v posledním čtvrtletí roku 2016. Celkem bylo prodáno 432 milionů chytrých telefonů, a to ve srovnání s rokem 2015 představuje až 7% růst. Nejvíce pozoruhodné je, že Apple přeskočil Samsung a je číslo jedna v prodeji smartphonů.

Apple možná představí chytrou klávesnici se speciálními tlačítky

Společnost Apple nedávno podala patentovou přihlášku na chytrou klávesnici, která by obsahovala klávesu Sdílet a Emoji, a zároveň můžete klávesnicí spustit Siri. To naznačuje, že se možná dočkáme nového typu klávesnice, která by se mohla objevit u nového iPadu Pro.

Apple vs Donald Trump: Kdo vyhraje tuto válku?

Prezident Donald Trump velmi hlasitě ve své kampani hlásal o navrácení výroby amerických firem zpět do USA. To je problém pro Apple, který nechává vyrábět většinu produktů v Číně. CEO společnosti Apple, Tim Cook se už několikrát sešel s Trumpem. Zatím stále není jasné, jaký vývoj bude mít tato celá situace v příštích měsících.

Vývojářská konference WWDC17 bude 5. – 9. června 2017

Apple aktualizoval vývojářskou webovou stránku s termínem letošního eventu WWDC17, který se uskuteční 5. – 9. června 2017 v San Jose v Kalifornii. Součástí této akce je hlavní prezentace Apple Keynote, kde jsou představeny nové generace systémů pro iPhone, Mac a Apple Watch.

Jaké bude rozlišení displeje nového iPhonu 8?

Již dříve jsme vás informovali, že nový iPhone 8 bude mít místo tlačítka Home a Touch ID speciální funkční oblast displeje. Nyní Ming-Chi Kuo prozradil jaké bude rozlišení displeje. Hustota pixelů by měla být 521 ppi, což je mnohem více než má stávající iPhone 7 (320 ppi).

Apple je nejobdivovanější společností podle žebříčku Fortune

Magazín Fortune zveřejnil každoroční žebříček nejobdivovanějších společností a jablečná firma je na prvním místě po 10. v řadě. Zatímco rival společnosti Apple, Samsung, vypadl z top padesátky. Fortune to zdůvodňuje tím, že Samsung poškodila aféra s vybuchujícími bateriemi.

Apple údajně testuje novou Apple TV s výstupem pro 4K

Společnost Apple údajně testuje nový set-top box Apple TV, který by mohl být v prodeji již tento rok. Nová Apple TV by měla mít i výstup pro 4K rozlišení. Apple by také mohl přijít s herním ovladačem podle Bloomberg.

Očekává se, že iPhone 8 bude mít 3D rozpoznávání tváří namísto Touch ID

Všeobecně se očekává, že společnost Apple představí iPhone 8 s 5,8″ OLED displejem od kraje ke kraji a navíc by měl obsahovat 3D laserový skener pro rozpoznávání tváří podle analytika Roda Halla. Ten by měl nahradit současné Touch ID.

Apple zveřejnil další dvě videa zaměřená na režim Portrét

Společnost Apple na svém YouTube kanále zveřejnila další dvě videa, která jsou zaměřana na režim Portrét, který nalezneme u iPhonu 7 Plus. Obě videa mají 15 sekund a ukazují režim Portrét v akci a navíc i s vysvětlením. Režim Portrét přišel s aktualizací iOS 10.1.

Microsoft Office má nově podporu pro Touch Bar u MacBooku Pro

Od tohoto týdne mohou aktualizovat uživatelé svůj Microsoft Office, který dostal integraci pro Touch Bar u MacBooku Pro 2016/2017. Podporavané aplikace jsou Word, Excel a PowerPoint. V brzké době se Microsoft zaměří i na využití Touch Baru aplikací Outlook a Skype.

McDonald’s si utahuje z Jonyho Iva v nové reklamě!

Společnost Apple se často stává terčem různých parodií, kvůli představovaní jejich produktů nebo se nejedná o parodii a jiná společnost pouze okopíruje know how jablečné firmy. Poslední takovou společností je McDonald’s, který zveřejnil na svém YouTube kanále reklamu „the STRAW“.

Apple začne vyrábět iPhone SE v Indii v průběhu pár měsíců

Společnost je Apple je připravena začít vyrábět iPhony v Indii v průběhu pár měsíců, konkrétně se bude jednat o model iPhonu SE. Minulý měsíc Apple souhlasil s indickou vládou, že začně vyrábět iPhony spolu tchaj-wanským partnerem Wistron.

Předseda FCC chce FM rádio v iPhonu!

Předseda FCC Ajit Pai obhajuje ve Washingtonu aktivaci FM rozhlasových stanic zabudovaných do každého smartphonu. Mnoho dnes prodávaných smartphonů včetně iPhonu má zabudovaný FM přijímač do LTE modemu, který by umožnil, aby lidé poslouchali FM rádio.

Apple zveřejnil první videa kampaně na iPad Pro

Společnost Apple odstartovala novou reklamní kampaň zaměřenou na iPad Pro. Kampaň cílí na uživatele PC, kteří jsou skeptičtí vůči využívání tabletů. Jednotlivé reklamy jsou zcela odlišné od toho na co jsme dnes zvyklí a vypadá to, že se Apple vrací k éře reklam „I’m a Mac and I’m a PC“.

Jak posílá vývojové centrum prototyp nového iPhonu?

Není žádným tajemstvím, že Apple má rád produkty v tajnosti, ale díky únikům převážný z čínských továren je to často nemožný čin. Notorický Apple odborník Sonny Dickson však má často přístup do těchto vývojářských sítí a s 90% jistotou odhadl opakovaně už několik let design nového produktu od Applu.

Nejnovější data ukazují jak Apple válčí na čínském trhu

Začátkem tohoto týdne jsme vám oznámili, že Apple převzal vedení na celosvětovém trhu v prodeji smatrphonů od Samsungu v průběhu čtvrtého kvartálu roku 2016. A nyní se díky společnosti Canalys můžeme podívat, jak si Apple vede na čínském trhu.

Spolupráce Applu a Broadcom na bezdrátovém nabíjení nezačne tento rok

Už dlouho se spekuluje o tom, jaký druh bezdrátového nabíjení použije Apple u iPhonu 8 a právě společnost Broadcom by měla s jablečnou firmou spolupracovat na vývoji bezdrátového nabíjení, které bude přímo na míru iPhonu.

Podívejte se na úžasný koncept iPhonu 8!

Od letošního iPhonu 8 se očekává, že bude mít úplně jiný design než jeho předchůci. Měl by mít displej bez rámečků a integrované Touch ID přímo do displeje či jinou variantu zabezpečení. Tento návrh iPhonu 8 vytvořil designér Deuxni.

Analytici očekávájí pokles prodeje iPhonů v následujících kvartálech

Analytici předpovídají společnosti Apple mírný pokles v prodeji iPhonů v nadcházejících dvou kvartálech. Avšak zisky společnosti Apple nebudou nijak dotčeny, protože uživatelé mají stále zájem především o iPhone 7 Plus.

Apple kupuje izraelský startup RealFace zabývající se rozpoznáváním obličeje

Podle izraelského webu, společnost Apple koupila společnost RealFace, která se zabývá technologií rozpoznávání obličeje. Tato zpráva dává za pravdu únikům, které tvrdí, že Apple tuto technologii využije u nových iPhonů 8.